Η συνάντηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Share:

Θα ενδώσει άραγε στις πιέσεις που του ασκούνται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, να αναγνωρίσει την σχισματική Ουκρανική Εκκλησία; 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Τετάρτη η συνάντηση που θα έχουν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, μετά από μια μακρά περίοδο «παγωμένων σχέσεων».

Και οι δύο πλευρές έχουν δώσει από νωρίς το στίγμα της συνάντησης αυτής: Αφενός ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έστειλε συνεργάτη του στο Φανάρι για να παραδώσει ιδιοχείρως στον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόσκληση για τα εγκαίνια του Γηριατρικό Κέντρο Στο Δήλεσι της Βοιωτίας και αφετέρου η αποδοχή της προσκλήσεως εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος έκανε λόγο για ευκαιρία «αναθέρμανσης των σχέσεων».

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε το Φανάρι, όπου επέδωσε προσωπικώς στον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να παραστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο Πατριάρχης σε επιστολή του, προς τον Μακαριώτατο χαρακτηρίζει την επίσκεψή του, ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό»

Εκτός απροόπτου αύριο αναμένεται να κατατεθούν στη Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα πορίσματα των ειδικών επιτροπών σχετικά με το θέμα της χορήγησης του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία από το Φανάρι.

Την Πέμπτη ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στα εγκαίνια –παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου– του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Αγιος Πορφύριος» στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας. Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου, ενώ αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Δ.Ι.Σ.

Next Article

“Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ”: π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΑΣ

Διαβάστε ακόμα