Η συνάντηση των Προκαθημένων θα βοηθήσει στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης στα παγκόσμια προβλήματα

Share:

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ είναι βέβαιος ότι η συνάντηση των Προκαθημένων των Τοπικών Εκκλησιών θα βοηθήσει στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης στα παγκόσμια προβλήματα.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, σε συνέντευξή του στο iz.ru, είπε ότι ελπίζει να πραγματοποιήσει μια νέα συνάντηση των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών σε «μορφή Αμμάν» τους επόμενους μήνες.

«Με ενθάρρυνε πολύ η προθυμία των ηγετών να συναντηθούν και προσβλέπω σε νέες ευκαιρίες για να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί τους τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνάντηση των Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών θα βοηθήσει στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης στα παγκόσμια προβλήματα.

«Στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να συναντιόμαστε με πνεύμα χριστιανικής αγάπης και αδελφοσύνης και να συζητάμε θέματα που πολύ εύκολα μας χωρίζουν. Ζώντας φιλόξενα και μοιραζόμενοι τα πάντα, καλούμε το Άγιο Πνεύμα να μας ενώσει», είπε ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Η συνάντηση των Προκαθημένων και των αντιπροσωπειών των έξι Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα της ενότητας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμμάν.

Συμμετείχαν οι επικεφαλής τεσσάρων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών: ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας Ροστισλάβ.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Προκαθήμενος της UOC, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος, και δύο ακόμη Εκκλησίες –η Ρουμανική και η Πολωνική– έστειλαν τις αντιπροσωπείες τους στη συνάντηση.

spzh.news

Previous Article

Ἀρχιερατική Θ. Λειτουργία στήν ἱστορική Μονή Νίκουλα τῆς Ρουμανίας.

Next Article

Υπογραφές για άμεση παραίτηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου.