Η Τουρκία αυξάνει τον στρατό της στην Κατεχόμενη Κύπρο

Share:

 

Η Τουρκία μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία έσπευσε να απαντήσει μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που δήλωσε ότι περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις και όπλα θα σταλούν στο νησί για την προστασία των Τούρκων στην Κύπρο.

Ερντογάν έχουμε ήδη 40 χιλιάδες στρατιώτες

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αξιολόγησε ότι «Η Αμερική, η οποία αγνοεί, ακόμη και ενθαρρύνει τα βήματα του ελληνο-κυπριακού διδύμου που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα οδηγήσει επίσης σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει σχεδόν 40 χιλιάδες στρατιώτες στο νησί: «Λαμβάνουμε μέτρα σε αυτά τα θέματα από ξηρά, αέρα και θάλασσα, με τα όπλα, τα πυρομαχικά, και τον εξοπλισμό μας εκεί».

«Δώσε λεφτά όχι όπλα»

Ο Τσαβούσογλου απαντώντας στην πρόθεση του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, για τη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο είπε χαρακτηριστικά:

«Δώσε χρήματα. Τα λατρεύουν. Τα χρειάζονται επίσης. Γιατί δίνεις όπλα; Σε ποιον απαντάς σε αυτό το όπλο;»

Απαντώντας στην απόφαση που έλαβε η αμερικανική πλευρά, ο Τσαβούσογλου είπε: «Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειαστούν όσον αφορά τα όπλα». είπε.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα της διπλωματίας για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι είναι δυνατοί στο πεδίο και στο τραπέζι, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Previous Article

Ἰαχές πολέμου στό Αἰγαῖο Ἡ Τουρκία στοχοποιεῖ τά νησιά μας

Next Article

Σενάρια τα οποία πρέπει να μελετήσει πολύ σοβαρά η ελληνική πλευρά.