Η Τουρκία εγκαλεί την Ελλάδα ότι κατέχει δικό της νησί!

Share:

Τουρκικό δημοσίευμα εγκαλεί την Ελλάδα ότι παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και κατέχει παράνομα το νησί Αλιμιά. Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Χάλκης έχει δυο εκκλησίες και τουριστικά καταλύματα τα οποία προσφέρονται για διαμονή και τουρισμό. Η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει ζήτημα  εκεί που δεν υπάρχει καταντά προκλητική και παράλογη.

Άγκυρα.

«Παραβλέποντας το διεθνές δίκαιο (…) στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, η Ελλάδα ξεκίνησε άλλη μία κατοχή ενός νησιού», λέει τούρκικο δημοσίευμα με αφορμή τις εκκλησίες στο ελληνικό νησί Αλιμιά που βρίσκεται μεταξύ της Ρόδου και της Χάλκης, που οι Τούρκοι σε αυτό καθώς και σε πολλά άλλα νησιά και βραχονησίδες έχουν κατακτητικές βλέψεις.

Μάλιστα, το δημοσίευμα, που επικαλείται τον απόστρατο συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ που είχε διατελέσει ως γενικός γραμματέας στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει:

«Τόσο η ελληνική όσο και η βυζαντινή σημαία έχει τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του νησιού «Λιμόνιγε», που η Ελλάδα το αποκαλεί Αλιμιά. Η Ελλάδα μεταφέρει τουρίστες εκεί οργανώνοντας ημερήσιες εκδρομές με πλοίο από το νησί της Ρόδου. Ενώ η Τουρκία κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια σε τρεις ημέρες, εδώ και πέντε μήνες οι ελληνικές και οι βυζαντινές σημαίες κυματίζουν στο νησί Αλιμιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Sözcü

The Hellenic Information Team

Previous Article

Ακυρώθηκε η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Εβρο

Next Article

Ψήφισμα της πολωνικής Βουλής για την 200η επέτειο της ελληνικής επανάστασης