Η OCU είναι πολιτικό έργο και ανεπιτυχές

Share:

Το έργο OCU (Σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας – που έλαβαν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας) ξεκίνησε με στόχο να καταρρίψει την κανονική Εκκλησία, αλλά η υποτιθέμενη μαζική μετάβαση στη νέα δομή δεν συνέβη, σημείωσαν στην ΡΟΕ.

Τα γεγονότα που σχετίζονται με τη δημιουργία της OCU δείχνουν ότι η νέα δομή είναι ένα πολιτικό σχέδιο και ένα ανεπιτυχές πολιτικό έργο, δήλωσε ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Διορθόδοξες Σχέσεις, σε διαδικτυακή διάσκεψη αφιερωμένη στην Ημέρα του Βαπτίσματος της Ρους στο κέντρο Τύπου «Ρωσία σήμερα».

Οι ιδρυτές της OCU υπέθεσαν ότι θα γίνει μαζική μεταφορά ενοριών από την UOC στην OCU, ειδικά στα δυτικά της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας. Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολυνθούν αυτές οι μεταβάσεις.

Αλλά δε σημειώθηκε μαζικός χαρακτήρας και εκείνες οι «μεταβάσεις» που πραγματοποιήθηκαν συνοδεύτηκαν από διάφορες παραβιάσεις.

«Μόλις άλλαξε η πολιτική εξουσία, οι μεταβάσεις σταμάτησαν εντελώς, τόνισε ο ιερέας. – Και πρέπει να πω ότι ακόμη και εκεί όπου, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, οι ναοί καταλήφθηκαν με τη βοήθεια αμφίβολων χειρισμών, αμφιβόλου “δημοψηφισμάτων”, χωρίς τη γνώση των ίδιων των ενοριτών και των ηγουμένων αυτών των ναών, οι ενορίες δεν εξαφανίστηκαν. Επιβίωσαν. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι ενορίες έχουν ήδη χτίσει νέους ναούς και λειτουργούν σε αυτούς τους ναούς. Αυτές οι εκκλησίες είναι γεμάτες κόσμο, ενώ οι καταληφθείσες είναι είτε άδειες είτε και καθόλου κλειστές. Επειδή δεν υπάρχει κανείς να πάει εκεί ή δεν υπάρχει κανείς να λειτουργήσει εκεί».

«Αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι η OCU είναι ένα πολιτικό έργο και ένα αποτυχημένο πολιτικό έργο», συμπλήρωσε ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

spzh.news

Previous Article

Δημοσιεύθηκε έκκληση των μοναζόντων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Next Article

Ναζιστικαὶ «ὁμάδες κρούσεως» ἐν δράσει εἰς τὴν Οὐκρανίαν!