Θα αρχίσουμε τη διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων

Share:

Η υπουργός δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος του ΣΤΕ και θα εκπονηθούν νέα προγράμματα μαθημάτων για τα Θρησκευτικά. Δεν μας διευκρίνισε όμως μέχρι να εκπονηθούν τα νέα προγράμματα τι θα διδάσκονται τα παιδιά; Τα αντισυνταγματικά προγράμματα του κ.Φιλή – Γαβρόγλου;

Συνέντευξη στο Euractiv παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών μετά και τις νέες αποφάσεις του ΣτΕ. Το Euractiv αναφέρει σχετικά:

H πορεία των θρησκευτικών: Η ζεστή πατάτα
Η συζήτηση πάνω στα θρησκευτικά μαθήματα στα σχολείο, τελευταία, έχει ανάψει, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ότι τα τελευταία μαθήματα θρησκευτικών, που είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν αντισυνταγματικά.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα, είχε εισάγει ένα νέο πρόγραμμα θρησκευτικών μαθημάτων, όπου σύμφωνα με το ελληνικό δικαστήριο, δεν προωθούσε την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση», η ίδια επίσης συμπλήρωσε πως: «Το πρόγραμμα μαθημάτων θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους ορθόδοξους μαθητές».
Ο Σύριζα, τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, δήλωσε ότι αυτό ήταν μια απόφαση «μεσαιωνική και επικίνδυνα αναχρονιστική».
Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το παραπάνω, ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη συντριπτική πλειοψηφία, αποτελούμενη από χριστιανούς ορθόδοξους […] θα αρχίσουμε τη διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων, πάντα σε ισορροπία με τις αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων».

thriskeftika.blogspot.com

Previous Article

Να επιστρέψουν στο σχολείο τα παλιά βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών

Next Article

Ἀντίθετος πρὸς τὴν Ἱ. Κοινότητα ὁ «ΚΑΙΡΟΣ»

Διαβάστε ακόμα