Θεοφ. Φαναρίου, θα συμπορευθήτε με τον σκανδαλοποιόν;

Share:

Αντιπροσωπία της Απ. Διακονίας προεξάρχοντος του Σεβ. Φαναρίου μετέβη εις τον Πάπαν, συνοδευομένη από τον κ. Μπόλαρην, ο οποίος μετεβίβασε τα σέβη του κ. Τσίπρα εις τον κ. Φραγκίσκον. Ο κ. Αγαθάγγελος διευρύνει την συνεργασίαν με τον παπισμόν δια τμήματα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσης. Είναι απορίας άξιον πως, ενώ ο παπισμός συγκλονίζεται από ηθικά σκάνδαλα η Απ. Διακονία επιθυμεί συν­εργασίας. Δεν ήτο αρκετή η αισχύνη του οικουμενισμού; Ως μετέδωσε το Αθηναϊκόν Πρακτορείον της 26ης Φεβρουαρίου 2019 ο Πάπας είπε:

«Να πορευτούμε μαζί», «όχι ο καθένας στο δρόμο του», αλλά «ως αδέλφια που η Πρόνοια έκανε να συναντηθούν και προχωρούν μαζί προς τον ένα και μοναδικό Κύριο, μεταφέροντας ο ένας τα βάρη του άλλου, χαρούμενοι ο ένας για τα βήματα του άλλου» τόνισε ο Ποντίφικας επισημαίνοντας ότι τα κοινά είναι πολύ περισσότερα από όσα κρατούν σε απόσταση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Αποστολικής Διακονίας και του Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας, η οποία συνεχίζεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια και έχει παράξει «πολλά αξιέπαινα πολιτιστικά και μορφωτικά έργα». Γεγονός που, όπως είπε, συν­ιστά ένα «απτό παράδειγμα», του πως «να προσφέρουμε μαζί» βοήθεια και «να ανακαλύπτουμε ότι είμαστε αδέλφια».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ποντίφικας στους νέους, οι οποίοι, όπως επισήμανε, «μας διδάσκουν να μη μείνουμε φυλακισμένοι από τις διαφορές, αλλά να ανάψουμε την επιθυμία κοινής πορείας, ονειρευόμενοι την υπέρβαση των δυσκολιών που εμποδίζουν την πλήρη ένωση. Εναπόκειται σε εμάς να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί, να πράττουμε μαζί, για να ανακαλύψουμε ότι είμαστε αδελφοί».

Previous Article

Έλληνες αφυπνιστείτε….

Next Article

Αρνείται την Πανορθόδοξο Σύνοδο για το Ουκρανικό το Φανάρι

Διαβάστε ακόμα