«Ιεράρχες» της OCU «δεν είναι θετικοί» απέναντι στον Επιφάνιο

Share:

Επικεφαλής Πατριαρχείου Κιέβου μίλησε για στάση των «επισκόπων» OCU στον Σεργκέι Ντουμένκο, ο οποίος τώρα αρνείται ακόμη και τηλεφωνικές συνομιλίες με τον μέντορά του.

«Επίσκοποι» της OCU «δεν έχουν θετική στάση» απέναντι στον επικεφαλής τους Σεργκέι (Επιφάνιο) Ντουμένκο, καθώς γνωρίζουν όλες τις αδυναμίες του, δήλωσε ο Φιλάρετος Ντενισένκο, επικεφαλής του εκκαθαρισμένου Πατριαρχείου Κιέβου στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού «Ουκρανία 24».

Σύμφωνα με τον Φιλάρετο, μόνο χάρη στην επιθυμία και την υποστήριξή του, ο Ντουμένκο έγινε επικεφαλής της OCU. «Αν δεν τον υποστήριζα, δεν θα είχε γίνει “προκαθήμενος”, επειδή οι “επίσκοποι” δεν έχει θετική στάση απέναντί του, γνωρίζουν τις αδυναμίες του καθενός από εμάς», δήλωσε ο επικεφαλής UOC-KP . – Ποια από όλα; Δεν θα μιλήσω».

Είπε ότι ήθελε να επικοινωνήσει με τον Ντουμένκο για μια συνομιλία τουλάχιστον μέσω τηλεφώνου, αλλά αποφεύγει εντελώς τυχόν επαφές. Ο Φιλάρετος πιστεύει ότι τόσο ο επικεφαλής, όσο και οι «επίσκοποι» και «ιερείς» της OCU θα πρέπει να είναι ευγνώμονες σε αυτόν, γιατί χωρίς εκπαίδευση στην ακαδημία που άνοιξε ο ίδιος, δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν τους τίτλους τους. «Όλοι αυτοί θα πρέπει να είναι ευγνώμονες σε μένα που τους μεγάλωσα και τους έδωσα την ευκαιρία να γίνουν “επίσκοποι”, “ιερείς” και “προκαθήμενος” όπως ο Επιφάνιος, – είπε ο επικεφαλής του Πατριαρχείου Κιέβου. – Αλλά αφού έφυγα από την OCU, δεν είχαμε συναντήσεις, ακόμη και στο τηλέφωνο δεν θέλει να μου μιλήσει. Ήθελα να του εξηγήσω την κατάσταση, αλλά δεν θέλει να με δει ή να με ακούσει. Λυπάμαι».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, η OCU μάχεται με τον Φιλάρετο για ενορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

spzh.news

Previous Article

17 Ἀπριλίου

Next Article

Περὶ τῶν ἄρθρων τοῦ π. Στ. Καρπαθίου

Διαβάστε ακόμα