Ιεράρχης της Ουκρανικής Εκκλησίας σχολιάζει τα λόγια του Πάπα σχετικά με την υποστήριξη των ομοφυλοφίλων

Share:

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος υπενθύμισε ότι από τη χριστιανική άποψη, η οικογένεια και τα θεμέλιά της – ο γάμος είναι ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020, ο Μητροπολίτης της UOC, Μητροπολίτης Anthony (Pakanich) του Boryspil και Brovary , σχολίασε τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την υποστήριξη των ομοφυλοφίλων, αναφέρει το Rravlife.org .

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος πιστεύει ότι στα λόγια του Πάπα για τους ΛΟΑΤ ανθρώπους – «Είναι παιδιά του Θεού και έχουν δικαίωμα σε μια οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να πεταχτεί ή να γίνει άθλιος εξαιτίας αυτού. Αυτό που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι ένας νόμος περί πολιτικών ενώσεων. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται νομικά »- περιέχουν μια σειρά αντιφάσεων.

«Φυσικά, είμαστε όλοι παιδιά του Θεού – τόσο οι δίκαιοι όσο και οι αμαρτωλοί και ο Κύριος θα κρίνει όλους. Αλλά τι σημαίνει «να έχεις δικαίωμα σε οικογένεια»; Η οικογένεια είναι ένα δώρο από τον Θεό, που παραχωρήθηκε στους προγόνους μας ταυτόχρονα με την εντολή: «Να γίνεις γόνιμος και να αυξάνεις τον αριθμό · γεμίστε τη γη και υποτάξτε την» (Γεν. 1:28) »τόνισε ο επίσκοπος.

Υπενθύμισε ότι «από χριστιανική άποψη, η οικογένεια και τα θεμέλιά της – ο γάμος είναι ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» και ρώτησε: «Για ποια οικογένεια μιλά ο Πάπας;

Σύμφωνα με τον Vladyka, «μια οικογένεια που βασίζεται στις λεγόμενες« ομοφυλοφιλικές ενώσεις »δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σαφώς από την Εκκλησία και καμία δικαιολογία όπως« κανείς δεν πρέπει να πεταχτεί ή να γίνει άθλια εξαιτίας αυτής »δουλεύει σε αυτήν την περίπτωση.

«Γνωρίζουμε ότι ένα άτομο μπορεί να επιτύχει αληθινή ευτυχία μόνο σε ενότητα με τον Κύριο και όχι σε μια αμαρτωλή ένωση που ικανοποιεί τη λαγνεία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άντονι.

Δεν είναι επίσης σαφές, λέει ο Βλαντίκα, «γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος ανησυχεί τόσο πολύ για τη δημιουργία ενός νόμου για τα« πολιτικά συνδικάτα », τι τέτοιοι νόμοι μπορούν γενικά να έχουν με την Εκκλησία; Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και όλες είναι ανοιχτές …. ”

Ο Μητροπολίτης Αντώνης σχολίασε επίσης ένα επεισόδιο από την ταινία ντοκιμαντέρ “Francesco”, στο οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος μιλά με ένα “ζευγάρι του ιδίου φύλου” και συνιστά να αφήσουν τους φόβους και να έρθουν στην εκκλησία με παιδιά “παρά την αγανάκτηση κάποιου”.

Και εδώ υπάρχουν πολλές ερωτήσεις. Πρέπει τα παιδιά να μεταφερθούν στην εκκλησία; Σίγουρος. Αλλά πώς μπορεί μια επίσκεψη στην εκκλησία να επηρεάσει τα παιδιά που καθημερινά βλέπουν τους «γονείς» τους να ζουν δημόσια στην αμαρτία, ειδικά επειδή αυτή η αμαρτία δεν ονομάζεται πλέον αμαρτία; » ρωτά ο επίσκοπος.

Σημείωσε ότι τα λόγια του Πάπα δεν μπορούν να ερμηνευθούν ως εκδήλωση του ελέους, επειδή «το χριστιανικό έλεος είναι να φέρει τον αμαρτωλό στη μετάνοια και όχι να επιδοθεί στις αμαρτίες του. Κρίμα δεν σημαίνει δικαιολογία. Υπάρχει μια αρχαία αρχή: “Αγαπήστε τον αμαρτωλό αλλά μισείτε την αμαρτία.” Το βλέπουμε εδώ; Δυστυχώς όχι”.

Ο Βλαντίκα πιστεύει επίσης ότι τα λόγια του Πάπα πρέπει να συζητηθούν παρόλο που «έχουμε τώρα πολλά διαζύγια, αμβλώσεις και άλλους αρνητικούς παράγοντες».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος υπενθύμισε ότι «το καθήκον της Εκκλησίας είναι να μαρτυρεί την Αλήθεια σε οποιοδήποτε μέρος: τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο» γιατί «αν αγνοήσουμε την αντικατάσταση των χριστιανικών αξιών για την ουσιαστικά άθεη λατρεία ανοχής, αυτό σύντομα θα έρθουν προβλήματα ».

https://spzh.news/

Previous Article

Ἀνακοίνωση Ἕνωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Νάουσας

Next Article

Φωτογραφία ἀπό τήν κάρα τοῦ Ἁγίου Δημητρίου τοῦ Μυροβλήτη “ἱδρωμένη” ἀπό Μύρο

Διαβάστε ακόμα