Ιερείς Γεωργιανής Εκκλησίας υπερασπίζονται την UOC

Share:

Σύμφωνα με τους ιερείς της Γεωργιανής Εκκλησίας, «βανδαλισμοί και διώξεις της UOC πραγματοποιούνται από κοινού από την κυβέρνηση του Ζελένσκι, τους Ουνίτες και τους σχισματικούς του Επιφάνιου».

Στις 20 Απριλίου 2023, αρκετοί κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας μίλησαν για υποστήριξη της UOC.

Σε έκκληση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι «Σώσον και διαφύλαξον» στο YouTube, εκπρόσωποι της Γεωργιανής Εκκλησίας μίλησαν για το όραμά τους για την κατάσταση με το UOC.

Ο ιερέας David Isakadze τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «παραβιάζονται τα δικαιώματα των Ουκρανών Ορθοδόξων στην Ουκρανία».

«Προσευχόμαστε για τους Ουκρανούς Ορθόδοξους αδελφούς και αδελφές μας. Όταν ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχε μόνο μια ορθόδοξη εκκλησία. Όλα τα άλλα έχουν καταληφθεί από τους Αρειανούς. Τότε όμως θριάμβευσε η Ορθοδοξία. Με τον ίδιο τρόπο θα νικήσει η Ορθοδοξία στην Ουκρανία», πιστεύει ο πατήρ Δαυίδ.

Ο ιερέας Fotiy Zumbadze δήλωσε ότι «βανδαλισμοί και διώξεις της UOC πραγματοποιούνται από κοινού από την κυβέρνηση του Ζελένσκι, τους Ουνίτες και τη σχισματική ομάδα του Επιφάνιου…».

«Σε βεβηλωμένες εκκλησίες, Ουνίτες και σχισματικοί από κοινού “τελούν ευχαριστήριες δεήσεις”, (εκεί) γίνονται συναυλίες … και ειδωλολατρικές τελετουργίες. Και όλα αυτά πραγματοποιούνται με κοινές, συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης και αυτού του άχαρου θρησκευτικού σχηματισμού», είπε ο ιερέας της Γεωργιανής Εκκλησίας.

Ο Αρχιερέας David Isakadze δήλωσε ότι «δυστυχώς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στη συγκρότηση της σχισματικής ομάδας του ψευδομητροπολίτη Επιφάνιου, η οποία σήμερα διώκει … (την UOC)».

Σύμφωνα με τον π. Δαυίδ, ο επικεφαλής του Φαναρίου «ενήργησε παράνομα παρεμβαίνοντας στη δικαιοδοσία άλλης Εκκλησίας, κάτι που αποτελεί κανονική παράβαση και υπόκειται σε τιμωρία».

«Ελπίζουμε ότι αυτός (σ.σ. Βαρθολομαίος) θα κριθεί από την Εκκλησιαστική Σύνοδο και αν αυτό δεν συμβεί σε αυτόν τον κόσμο, δεν θα ξεφύγει πουθενά από την Κρίση του Θεού», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

spzh.news

Previous Article

Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου σήμερα είναι ο Γολγοθάς της Ορθοδοξίας

Next Article

Το Εφετείο του Κιέβου δεν ικανοποίησε την αίτηση των συνηγόρων του Μητροπολίτη Παύλου