Ιερεύς παράδειγμα προς μίμηση!

Share:

Επιτέλους ευρέθη και έτερος ιερεύς πλην εκείνου εις Ρόδον, διότι πολλοί Επίσκοποι σιωπούν, να επιτελέση τον ρόλον του σωστά, δηλαδή να ελέγξη τους πολιτικούς δια την κατάπτωσιν της χώρας. Ο Θεός θα ζητήση από τους Ιεράρχας την πνευματικήν ευθύνην και όχι αν τα είχαν καλά με την εξουσίαν, δια να πραγματοποιούνται κάθε είδους διευκολύνσεις… Ως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα Protothema.gr της 17ης Φεβρουαρίου 2019:

«Ένα περιστατικό, που θα συζητηθεί, συνέβη την Κυριακή (17/2) στην εκδήλωση κοπής πίττας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, όταν ο ιερέας (πατέρας Αναστάσιος), αφού ευλόγησε την πίττα, προέβη σε μία σύντομη ομιλία, κατά την οποία προέτρεψε το βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνο Σέλτσα σε δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας.

«Επειδή το αμάρτημά σας είναι δημόσιο, οφείλω και δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο» ξεκίνησε να λέει ο ιερέας στην ομιλία του, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει αμέσως και να τον διακόπτει.

Όταν ο ιερέας ξαναπήρε τον λόγο, συνέχισε λέγοντας: «Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια. Ας κάνουμε όλοι την προσπάθεια να σώσουμε τη Μακεδονία, για να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα».

«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος (ιερέας) έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο», απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας στο ξεκίνημα της δικής του ομιλίας».

Previous Article

«Θανάσιμον ἁμάρτημα» διὰ τοὺς μουσουλμάνους οἱ χριστουγεννιάτικες εὐχές»!

Next Article

Απορρίπτουν οι κληρικοί την πρόταση για αλλαγή φορέα μισθοδοσίας

Διαβάστε ακόμα