Ισχυραί πιέσεις προς τον Ιεροσολύμων

Share:

Πιέσεις δέχεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, δια να αναγνωρίση τους σχισματικούς της Ουκρανίας. Ήδη έχει μετριάσει τας δηλώσεις του. Θα σταθή εις το ύψος των περιστάσεων συγκρουόμενος με το Φανάρι η θα υποκύψη εις τα κελεύσματα και θα αντιμετωπίση την αποδοκιμασίαν του ποιμνίου του; Ως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα dimpenews.com της 11ης Ιανουαρίου 2019:

«Ο Alexander Drabinko κι άλλοι “επίσκοποι” του νεοσύστατου από το Φανάρι Σχισματικού Κλάδου που το ονομάζει εκκλησία σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ιερουσαλήμ για τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων το Γενάρη στις 19 και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δέχεται σοβαρές πιέσεις να συλλειτουργήσει μαζί τους αναφέρει πηγή από το Πατριαρχείο.

Ο Drabinko είναι ένας από τους 2 επισκόπους που αποστάτησαν από την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας, για να ενταχθεί στο μόρφωμα Φαναρίου στην αντικανονική “ενωτική Σύνοδο” στις 15/12/18.

Μέχρι τώρα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν συμφώνησε να δεχθεί και να συλλειτουργήσει με τις σχισματικές αντιπροσωπίες, ωστόσο είναι δύσκολο να πούμε μετά βεβαιότητας τι θα αποφασίσει λόγω της πίεσης στην Εκκλησία της Ιερουσαλήμ που προέρχεται από πολλές πλευρές Κωνσταντινούπολη, Ισραήλ, Αμερική αναφέρει το orthochristian στις 11/1/19.

Στις 10/1/2019, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων του Volokolamsk, συνάντησε τον Πατριάρχης Θεόφιλο III….».

Previous Article

«Η Ιερά Παρακαταθήκη του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού»: π. Κύριλλος Κεφαλόπουλος

Next Article

Η επιλεκτική μνήμη Φαναρίου – Μόσχας

Διαβάστε ακόμα