Καθηγούμενοι Ι. Μ. Παντοκράτορος και Ξενοφώντος προσκάλεσαν τον Ντουμένκο

Share:

Οι καθηγούμενοι Ι. Μ. Παντοκράτορος και Ξενοφώντος προσκάλεσαν τον “ψευδοκιέβου”  Ντουμένκο στο Αγ. Όρος, προκαλώντας το Ορθόδοξο φρόνημα των Αγιορειτών μοναχών και διχάζοντας τον Ορθόδοξο λαό με τις πράξεις τους.

Οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους είπαν ότι γνωρίζουν για τα «επιτεύγματα» του Ντουμένκο και ευχήθηκαν να υπάρχει ένα πραγματικό Ορθόδοξο πνεύμα στην OCU.

Οι ηγούμενοι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Παντοκράτορος και Ξενοφώντος προσκάλεσαν τον επικεφαλής της OCU, Σεργκέι (Επιφάνιο) Ντουμένκο, στο Άγιο Όρος για συμπροσευχή. Αυτό είπε ο «αρχιεπίσκοπος» της OCU Ιβάν (Ευστράτιος) Ζοριά στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Αρχιμανδρίτης του μοναστηριού Παντοκράτορος του Αγίου Όρους Γαβριήλ είπε ότι γνωρίζει για τα «επιτεύγματα» του Ντουμένκο και για τα «επιτεύγματα» της OCU και χαίρεται γι’ αυτά.

Είπε ότι ο Ντουμένκο ήταν «πολύ αγαπητός» στο Άγιο Όρος και τον προσκάλεσε να «συναντηθεί αυτοπροσώπως για να συλλειτουργήσουν και να χαρούν μαζί».

Με τη σειρά του, ο ηγούμενος ενός άλλου μοναστηριού του Άθω, Ξενοφώντος, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, προσκάλεσε επίσης τον Ντουμένκο στο Άθω.

Ο ηγούμενος Αλέξιος θεωρεί τον Τόμου της OCU «δώρο Θεού» και διαβεβαίωσε ότι προσεύχεται διαρκώς για «την ειρήνη στην εκκλησία της Ουκρανίας, η αγάπη να βασιλεύει και να υπάρχει ένα αληθινό Ορθόδοξο πνεύμα, το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας».

spzh.news

Previous Article

Για τον «Προτάσεβιτς της Βορείου Ηπείρου» θα ενδιαφερθεί κανείς;

Next Article

Το Καστελλόριζο, το νέο θύμα των δηλώσεων Δένδια στην Άγκυρα

Διαβάστε ακόμα