Κατάπτυστη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Μιλάτε εσείς για γενοκτονία των Ποντίων που σφαγιάσατε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά

Share:

 Τουρκικό ΥΠΕΞ: Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από την ηγεσία της Τουρκίας… Μάλλον κάναμε λάθος. Με μια κατάπτυστη και ανιστόρητη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντά στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Αρχικά, όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν λόγο για παραχάραξη της ιστορίας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Και συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς».

Σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρεί σε συστάσεις στην Ελλάδα καλώντας μας να αναγνωρίσουμε ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που κάναμε εγκλήματα πολέμου όταν εισβάλλαμε στην Ανατολία.

Η οργή ξεχειλίζει όμως όταν η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κλείνει  με τη φράση «Δεν θα έπρεπε να μιλάτε για γενοκτονίες αφού σφαγιάσατε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά».

pronews,gr

Previous Article

Είμαι σίγουρος ότι οι άδειες των εμβολίων δε θα ανανεωθούν. Διότι πλέον οι θάνατοι που σχετίζονται χρονικά με το εμβόλιο, ένα πάρα-πάρα πολλοί.

Next Article

Τί θα ήθελα να ακούσω από τον Έλληνα πρωθυπουργό