Κατά «Αντιχρίστων»

Share:
Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Κύριε Διευθυντά,

Αγαπητέ και σεβαστέ κ. Διευθυντά χαίρεται εν Χριστώ Ιησού.

Συχνά ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις και εξαγγελίες του εκκλησιομάχου υπουργού παιδείας, οι οποίες μόνον στόχον έχουν την εξυπηρέτηση της δογματικής του εμμονής κατά της αδιατρύτου σχέσεως Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Σχεδόν όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο κ. υπουργός, δεν παραλείπει να δηλώσει την αποστροφή του σε ο,τι παραπέμπει σε Ορθοδοξία και Πατριωτισμό.

Διάβασα κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. υπουργός εις την εφημερίδα «Η ΕΠΟΧΗ». Λέγει ο κ. υπουργός παιδείας: «…η δημοκρατία και ο διάλογος παύουν να έχουν αξία, αν δεν υπηρετούν ένα πολιτικό σχέδιο». Εγώ πιστεύω πως η δημοκρατία και ο διάλογος παύουν να έχουν αξία, όταν οι μειονοψηφίες προσπαθούν να επιβληθούν στις πλειονοψηφίες, καταχραζόμενες την εξουσία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών επιθυμεί να γίνεται πρωϊνή προσ­ευχή εις τα σχολεία, να γίνεται έπαρση και υποστολή της σημαίας, να γίνεται εκκλησιασμός των μαθητών, μαθητικές παρελάσεις, και το μάθημα των Θρησκευτικών να είναι κυρίως ομολογιακό. Επίσης αυτή η πλειοψηφία δεν επιθυμεί την αποκαθήλωση των Σταυρών και των Ι. Εικόνων από των τοίχων των αιθουσών διδασκαλίας. Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. υπουργός να μη λαμβάνει υπ’ όψιν την πλειοψηφία των Ελλήνων και να ταμπουρώνεται στα ιδεολογικά πλαίσια του πολιτικού σχεδίου» που υπηρετεί. Απορώ δε δια το πως πατριωτικές και Χριστιανικές δυνάμεις του Κοινοβουλείου, συγκυβερνούν και συμπορεύονται με δηλωμένους αθέους και Εκκλησιομάχους. Ο Μέγας Κωνσταντίνος θα δεχόταν ποτέ να συμβασιλεύσει με κάποιον σαν τον Ιουλιανό τον Παραβάτη; Ερωτώ απλώς και ας απαντήσει ο κάθε ένας, όπως πιστεύει.

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. υπουργό ούτε με κανένα υπουργό η αξιωματούχο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Έχω όμως το δικαίωμα και την βούληση, σαν Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, να διαφωνήσω και να διαμαρτυρηθώ ενάντια σε όσα θίγουν και καταργούν τις παραδόσεις του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε, να διαμαρτυρηθούμε. Δεν πρέπει να καθόμαστε και να παρατηρούμε άπραγοι την εφαρμογή του «πολιτικού σχεδίου» των Εκκλησιομάχων.

Συντέμνω τον λόγο δια την βραχύτητα και κλείνω την επιστολή αυτή με δυό λόγια του Αγίου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, του Φιλοθεΐτου. «Εγώ εδιάβασα και περί ιερέων και περί ασεβών, αιρετικών και αθέων· τα βάθη της σοφίας ηρεύνησα· όλαι αι πίστεις είναι ψεύτικες· τούτο εκατάλαβα αληθινόν, ότι μόνη η πίστις των ορθοδόξων χριστιανών είναι καλή και αγία, το να πιστεύωμεν και να βαπτιζώμεθα εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Τούτο σας λέγω τώρα εις το τέλος· να ευφραίνεσθε οπού είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να κλαίετε δια τους ασεβείς και αιρετικούς οπού περιπατούν εις το σκότος». (Αρχιμ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»).

Η Κιβωτός η οποία κράτησε ζωντανή την Ελλάδα, την Ελληνική Γλώσσα και τις παραδόσεις, είναι η Ορθοδοξία. Το αίμα των Νεομαρτύρων και Εθνομαρτύρων κράτησε ζωντανό το δένδρο της Ελευθερίας και η πίστη στον Θεό έφερε την ποθουμένη απελευθέρωση. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, η αλήθεια πάντοτε θα τους καταδιώκει και πάντοτε θα βγαίνει στην επιφάνεια, όπως το λάδι απ’ το νερό.

Μετά της εν Χριστώ αγάπης,
Γεώργιος Ιωάννου
Ταλάντι Φθιώτιδος

Σχόλιον Ο.Τ.: Αξιότιμε κ. Ιωάννου, πιστεύετε αλήθεια ότι υπάρχουν ευσεβείς Ορθόδοξοι εις το Κοινοβούλιον; Αν ναι τότε εξετάσατε πάλι ποίοι εψήφισαν το σύμφωνον συμβιώσεως και την καύσιν των νεκρών…

 

  Next Article

Πρότασις προς την Ιεραρχίαν δια την πολιτικήν κατάστασιν