Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Γραφείου Τύπου της ΔΙΣ

Share:

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες για μια ακόμη φορά της χειραγώγησης των Επισκοπών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το συνοδικό σύστημα πλέον δεν λειτουργεί, αφού μια ομάδα συντάσσει και αποστέλλει επιστολές ερήμην των Ιεραρχών που φαίνονται να έχουν υπογράψει.

Κατόπιν διατυπωθέντων ερωτημάτων εκ μέρους δημοσιογράφων, ανακοινώνεται ότι όλες οι επιστολές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αποστέλλονται στους παραλήπτες τους με την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος – Προέδρου της Δ.Ι.Σ.  και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, υπογράφονται πάντοτε και από όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το δε σχετικό στέλεχος με όλες τις υπογραφές τηρείται στο αρμόδιο Γραφείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου.

Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σε ανακοίνωση του ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρει οτι:

Με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου (23 Ιουλίου 2020), με θέμα : “Ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος” διευκρινίζω ότι:

α. Η Δ.Ι.Σ. ουδέποτε συζήτησε ή ενέκρινε την αποστολή εγγράφου, προς τον κ. Απ. Βεσυρόπουλο, υφυπουργό Οικονομικών, με θέμα την ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας.

Επίσης ουδέποτε ενέκρινε το περιεχόμενο της υποβληθείσας Αιτιολογικής Έκθεσης και των Προτεινομένων διατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα.

β. Οι οφειλές του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου προς το Ν.Π.Δ.Δ. της Αποστολικής Διακονίας έχουν πλέον ενταχθεί σε διαδικασία διακανονισμού, σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.

+ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Previous Article

Διάλογο για τα θέματα που έθεσε η Τουρκία συμφώνησε η Κυβέρνηση

Next Article

Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη από τον Αρχιεπίσκοπο

Διαβάστε ακόμα