Κατρούγκαλος: «Με σεβασμό προχωρούμε στο διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους»

Share:

Γιατί κ. Κατρούγκαλε μας κοροϊδεύετε; Ο διαχωρισμός στις εξουσίες ήδη υπάρχει. Η κάθε κυβέρνηση νομοθετεί και ψηφίζει ότι θέλει χωρίς η Εκκλησία να έχει το νομικό δικαίωμα να παρέμβει. Αυτό που θέλετε και δεν το λέτε καθαρά είναι να ξηλώσετε την Ορθόδοξη πίστη από το Σύνταγμα και τους νόμους όλου του Κράτους. Αυτό θέλετε να κάνετε και το κάνατε χωρίς σεβασμό στην ιστορία και στους αγώνες του Ελληνικού λαού, που αγωνίσθηκε πρώτα για του Χριστού την πίστη την Αγία και μετά για της πατρίδας την Ελευθερία.

Την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα κόμματα υπευθυνότητα, ώστε να καταλήξουν σε μια Συνταγματική Αναθεώρηση μέσα από ευρύτατες συναινέσεις, τόνισε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Πρέπει να αποφύγουμε τα διαδικαστικά τεχνάσματα, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια ώστε να έχουμε μια Αναθεώρηση του Συντάγματος όχι κουτοπόνηρη, αλλά δημοκρατική, φιλελεύθερη και κοινωνική, με ενίσχυση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «κρίσιμες και με προοδευτικό πρόσημο» τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, τα δημοψηφίσματα και το διακριτό ρόλο Εκκλησίας-Κράτους.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο άρθρο 110 επανέλαβε την άποψη ότι και οι δύο Βουλές είναι Αναθεωρητικές και ότι η πρώτη Αναθεωρητική Βουλή προσδιορίζει και την κατεύθυνση των αναθεωρητέων άρθρων και δεσμεύει την επόμενη Βουλή.

Ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα χαρακτήρισε και τον διακριτό ρόλο Κράτους-Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι «έχουμε φθάσει στη θεσμική ωριμότητα ώστε με πλήρη σεβασμό στην Εκκλησία της Ελλάδος να προχωρήσει».

vimaorthodoxias.gr

Previous Article

Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική αναθεώρηση

Next Article

Φανάρι: Η “Μητέρα” που έγινε Μητριά!

Διαβάστε ακόμα