Κερκύρας: «Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε. Σειρά το Αιγαίο…»

Share:

Με θάρρος μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος για εθνικές παραχωρήσεις. Μετά τέσσερις ημέρες η Τουρκία έθεσε πάλιν ζήτημα για τα νησιά μας. Ως κατέστη γνωστόν από ανακοινωθέν της Ι.Μ. Κερκύρας της 31ης Ιανουαρίου 2019:

«Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, με τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις των κρατούντων στα εθνικά μας θέματα. Ήδη ξεπουλήθηκε η Μακεδονία μας και σειρά έχουν το Αιγαίο, η Κύπρος και η Ήπειρος.

Σε όλα τα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί και η πληθυσμιακή αλλοίωση του λαού μας από τα κύματα προσφύγων που δέχεται η Ελλάδα. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η χρονική συγκυρία υπογραφής του συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση στο Μαρόκο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στις οικογένειες των προσφύγων χορηγείται τόσο από το κράτος, όσο και από την Ε.Ε. κανονικά το επίδομα. Αντιθέτως στις Ελληνικές οικογένειες το επίδομα αυτό δεν χορηγείται, με το αιτιολογικό της οικονομικής αδυναμίας του κράτους, αποθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν το τρομερό δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελλάδα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν από πλευράς του κράτους μας. Με όλη αυτή την παρακμή της πατρίδος μας είναι να θλίβεται κανείς. Όμως, ως Ορθόδοξοι έχουμε την ελπίδα μας στον Ιησού Χριστό, στην Υπεραγία Θεοτόκο και στους Αγίους μας».

Previous Article

Τον αποδοκιμασθέντα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι

Next Article

κ. ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ”ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ”

Διαβάστε ακόμα