Κιέβου Ὀνούφριος: προσευχόμαστε γι’ αὐτούς πού σκοτώνουν σήμερα τόν λαό μας

Share:

 

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος υπενθύμισε στους πιστούς ότι ειρηνοποιός γίνεται μόνο εκείνος που έχει συμφιλιωθεί με τον Θεό. Ο Προκαθήμενος του Κιέβου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Academic Chronicle .

«Όταν κάποιος αμαρτάνει, πολεμά ενάντια στη Θεία αγάπη, και όταν μετανοεί για τις αμαρτίες του, συμφιλιώνεται με τον Κύριο και η ειρήνη έρχεται στη συνείδηση ​​ενός τέτοιου ανθρώπου. <…> Είναι σε θέση να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να συμφιλιωθούν – με τον Θεό και μεταξύ τους», είπε ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης ότι το κατόρθωμα των ειρηνοποιών βρίσκεται στη θυσιαστική προσευχή.

«Προσευχόμαστε ο Κύριος να μας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να γεμίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων με αγάπη, και κυρίως αυτών που σήμερα σκοτώνουν τον λαό μας, καταστρέφουν τις πόλεις, τα χωριά μας, ώστε να θυμούνται ότι ο Θεός δεν μας τοποθέτησε στη γη για να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον, και να αφαιρούμε ο ένας από τον άλλον ό,τι θέλουμε, αλλά για να ζούμε ειρηνικά, με αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Ο Προκαθήμενος επέστησε επίσης την προσοχή των πιστών στο γεγονός ότι οι ειρηνοποιοί ονομάζονται υιοι του Θεού, επειδή είναι τα πιστά τέκνα του Δημιουργού τους.
spzh.news
Previous Article

Το Φανάρι επιδιώκει οικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο στην Κύπρο

Next Article

Τὸ ἄτοπον τῆς διακρίσεως εἰς Κύπρον εἰς Ἱεράρχας Πατριαρχικοὺς καὶ μή