Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Ουκρανοί πιστοί για την επίσκεψη Βαρθολομαίου

Share:

Ο π. Βασίλι από μητρόπολη Ριβίν UOC ήρθε σε ειρηνική διαδήλωση προσευχής UOC στη Βουλή για να καλέσει τον Ζελένσκι μαζί με όλους πιστούς να είναι εγγυητής Συντάγματος.

Ο βοηθός του επικεφαλής του νομικού τμήματος της επισκοπής Ρίβνε της UOC, πρωθιερέας Βασίλι Νάτσεφ, εξήγησε τη συμμετοχή του στην ειρηνική στάση προσευχής των πιστών της UOC στα τείχη της Ουκρανικής Βουλής στις 15 Ιουνίου 2021 από το γεγονός ότι θεωρεί αντισυνταγματικούς τους αντιεκκλησιαστικούς νόμους και είναι έτοιμος να διαμαρτυρηθεί σε περίπτωση επίσκεψης στην Ουκρανία από το Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος έφερε διάσπαση στην διαθρησκευτική ειρήνη της χώρας.

Στο ρεπορτάζ της Valeria Vedenyeva στο Youtube κανάλι «Πρώτο Κοζάκικο», ο πατέρας Βασίλειος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της στάσης προσευχής και της λιτανείας στο Γραφείο του Προέδρου βασίλευε αίσθηση γιορτής του Πάσχα. «Στα μέσα του καλοκαιριού αισθανόταν το Πάσχα, όταν πολλές χιλιάδες άνθρωποι ψάλλοντας τα Πασχαλινά τροπάρια και τον Πασχαλινό χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη! συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν με την προσευχή τα αιτήματά τους στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, το Κοινοβούλιο, για να μας ακούσουν και οι αντ-εκκλησιαστικοί νόμοι που εγκρίθηκαν νωρίτερα να ακυρωθούν», δήλωσε ο ιερέας από τη μητρόπολη Ρίβνε.

Σημείωσε ότι πρόσφατα, τον Απρίλιο, οι πιστοί της UOC έφεραν στο Γραφείο του Προέδρου πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές κατά των αντιεκκλησιαστικών νόμων, αλλά δεν υπήρξε αντίδραση από τις αρχές. «Και σήμερα έχουμε συγκεντρωθεί για να αποδείξουμε ότι υπάρχουμε, ώστε να διατηρηθούν τα δικαιώματά μας σε αυτήν τη χώρα, επειδή αυτό είναι το κράτος μας – είμαστε Ουκρανοί, αυτή είναι η χώρα μας – Ουκρανία», είπε ο πατέρας Βασίλειος.

Όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες εάν ο αρχηγός του Φαναρίου έρθει στην Ουκρανία, ο ιερέας απάντησε καταφατικά, καθώς πιστεύει ότι η πρόσκληση στη χώρα μας ενός ατόμου ενέργειες του οποίου έφεραν μόνο εχθρότητα είναι αντισυνταγματική. Ως εκ τούτου, υποστηρίζει την απόσυρση της πρόσκλησης από το Ζελένσκι του επικεφαλής του Φαναρίου στην Ουκρανία. «Ο Πρόεδρος είναι ο εγγυητής του Συντάγματος μας, εγγυάται τα δικαιώματά μας, τον εκλέξαμε, δήλωσε ο πρωθιερέας. – Εάν το κράτος στο επίπεδό του θα υποστηρίξει την άφιξή του (σ.σ Βαρθολομαίου), θα το καλύψει, θα δείξει στον Βαρθολομαίο ότι η OCU είναι μια μεγάλη ομολογία, εμείς θα δείξουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Οι λιτανείες μας δείχνουν ότι είμαστε εκατό,  χιλιάδες φορές περισσότεροι, και θα το αποδείξουμε, με αγάπη, ειρηνικά και όμορφα».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο ομιλητής της UOC σημείωσε ότι η Εκκλησία δεν είναι μόνο ο Μακαριώτατος, η τύχη της βρίσκεται στα χέρια των λαϊκών.

Previous Article

Μια Γιγάντια Επιχείρηση Διεθνούς Εξαπάτησης Θάφτηκε στη Σιωπή

Next Article

Να πείτε στο επόμενο κήρυγμα σας, ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο

Διαβάστε ακόμα