Κλείνουν οι Ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί στη Γαλλία λόγω καραντίνας

Share:

Για ένα μήνα από τις 1 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστοί οι ιεροί ναοί στη Γαλλία λόγω καραντίνας. Ηδη η Νέα Τάξη ετοιμάζεται για το κλείσιμο των Εκκλησιών και κατάργηση κάθε είδους λατρευτικής εκδήλωσης τα Χριστούγεννα.

Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Γαλλίας

Αγαπητοί πατέρες,

Σας μεταφέρω τις πληροφορίες που έλαβα σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά και την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχετικά με τα νέα μέτρα περιορισμού που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του ιού Covid 19:

Μπορούμε να τελέσουμε τη Θ. Λειτουργία αυτή την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, παρουσία πιστών, τηρώντας αυστηρά τα πρότυπα υγείας.

Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και για μία αρχική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, οι εορτασμοί τις Κυριακές και τις αργίες μπορούν να πραγματοποιούνται μόνον κεκλεισμένων των θυρών, με μειωμένο αριθμό λειτουργών και ιεροψαλτών.

Δεν επιτρέπεται η παρουσία προσκυνητών.

Κηδείες μπορούν να τελούνται μόνον με είκοσι συμμετέχοντες το πολύ.

Όπως και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της άνοιξης, οι ιερές ακολουθίες μπορούν να μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, YouTube κ.λπ.).

Καλώ όλους να τηρείτε αυστηρά αυτές τις οδηγίες.

Προσεύχομαι στον Κύριο να δώσει στον καθένα δύναμη και θάρρος σε αυτή τη δοκιμασία για να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την αποστολή που μας ανετέθη.

+ Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ

Previous Article

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος

Next Article

Ο Πάπας διόρισε καρδινάλιο που υποστηρίζει την ΛΟΑΤ κοινότητα

Διαβάστε ακόμα