Κληρικοί της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας λειτούργησαν στον βεβηλωμένο τους ναό

Share:

 

Με την ευλογία του Επισκόπου Ράσκας-Πριζρένης Θεοδοσίου, τελέστηκε σήμερα θεία λειτουργία στο χωριό Rakitnica κοντά στο Podujevo, στον ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Τη θ. λειτουργία τέλεσε ο π. Σάββας, ο ηγούμενος της Μονής Visoki Dečani, μαζί με τον τοπικό ιερέα π. Stanisa Arsić. Στη Θεία Ευχαριστία παρέστησαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δεδομένου ότι μια ομάδα με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο «ιερέα» Nikolla Xhufka από την Αλβανία, ο οποίος δεν αναγνωρίζεται ως κληρικός ούτε στη χώρα του και είναι γνωστός για τη διάδοση της εθνικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, εισέβαλε σε αυτήν την εκκλησία στις 28 Νοεμβρίου φέτος, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης τέλεσαν πρώτα ακολουθία επανακαθαγιασμού του βεβηλωμένου ναού και εν συνεχεία τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του κατά τη λειτουργία, ο πατήρ Σάββας τόνισε ότι με τον εκ νέου καθαγιασμό του ναού και τη θεία Λειτουργία, ο Ναός του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ επανήλθε στην κανονική του εκκλησιαστική τάξη ως τόπος λατρείας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Επισκοπής Ράσκας Πριζρένης.

 

 

Ο πατήρ Σάββας εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτός ο ναός, όπως και όλοι οι άλλοι ιεροί τόποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή, θα γίνουν σεβαστοί και θα προστατευτούν από περαιτέρω βεβήλωση, καθώς ο ρόλος της Εκκλησίας μας είναι να εμπνεύσει σεβασμό σε όλους τους πολίτες αυτής της περιοχής, αλλά και να φροντίσει για την πνευματική του κληρονομιά.

Η Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης εκφράζει την δυσαρέσκειά της, διότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στο Podujevo αρνήθηκε να αποδεχθεί την καταγγελία της Μητρόπολης σχετικά με τη διάρρηξη και τη βεβήλωση του ορθοδόξου ναού και να διεξαγάγει έρευνα εναντίον των αυτοαποκαλούμενων κληρικών Nikolla Xhufka και Kristian Zagalli, καθώς και εμπλεκόμενοι σε αυτή την παράνομη πράξη, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το portal kosovapost.net, ήταν και υπάλληλοι της δημοτικής διοίκησης στο Podujevo.

Πληροφορίες από eparhija-prizren.com

Previous Article

Πατρολογία – Ἄρειος καί Ἀθανάσιος ὁ νέος διάκονος

Next Article

Τα ιδανικά του ανθρώπου