Κληρικός UOC προειδοποίησε για την επικείμενη κατάληψη του καθεδρικού ναού της Οδησσού

Share:

Ο Αρχιδιάκονος Αντρέι Παλτσούκ είπε ότι οι διώκτες της UOC έφτασαν και στην Οδησσό, ετοιμάζεται κατάληψη του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης.

Στη σελίδα του στο Facebook ο βουλευτής Ολεξίι Γοντσαρένκο απηύθυνε έκκληση στην αστυνομία με μια δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι η επισκοπή της Οδησσού ιδιωτικοποίησε παράνομα το κτίριο του καθεδρικού ναού και τη γη κάτω από αυτό.

Ο αρχιδιάκονος Αντρέι Παλτσούκ, κληρικός της επισκοπής της Οδησσού, είπε ότι οι ενέργειες του βουλευτή μιλούν για την επικείμενη κατάληψη του καθεδρικού ναού προκειμένου να μεταφερθεί στη OCU του Επιφάνιου.

«Θέλω να σημειώσω ότι ο καθεδρικός ναός δεν ανήκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Οδησσού, χτίστηκε από ορθόδοξο ίδρυμα και όλη η γη και το ίδιο το κτίριο ανήκουν στην επισκοπή της Οδησσού», είπε ο πατέρας Αντρέι.

Ταυτόχρονα, ο αρχιδιάκονος πρότεινε στους οπαδούς της OCU, ο «καθεδρικός ναός» των οποίων βρίσκεται στο Πάρκο Κοσμοναυτών της Οδησσού, με τη βοήθεια των ενοριών τους, να βελτιώσουν την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό και να μην αρπάζουν ξένο, που φτιάχτηκε από πιστούς για την Εκκλησία τους.

«Επισκέφτηκα τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας της OCU, ένας ωραίος μικρός ναός, στην είσοδο βλέπετε αμέσως την εικόνα της Μακαρίας Ματρώνας της Μόσχας και από τα ηχεία ακούγεται ηχογράφηση της δικής μας χορωδίας της Θεολογικής Σχολής της Οδησσού», είπε ο αρχιδιάκονος.

Ο κληρικός της επισκοπής της Οδησσού πρόσθεσε ότι οι Μπολσεβίκοι ανατίναξαν τον καθεδρικό ναό το 1936 και τώρα θέλουν να τον αφαιρέσουν από την Εκκλησία.

«Θα υπερασπιστούμε το ιερό μας, θα προσκαλέσουμε τους καλύτερους δικηγόρους, εάν χρειαστεί, θα κάνουμε μήνυση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Θα βάλουμε τα κόκαλά μας, αλλά δεν θα απαρνηθούμε το ιερό μας έτσι απλά», διαβεβαίωσε ο πατέρας Αντρέι.

Υπενθύμισε επίσης ότι από την αρχή του πολέμου, οι κληρικοί της Μητρόπολης τελούν καθημερινά προσευχές στη θαυματουργή εικόνα Κάσπεροφσκαγια της Θεοτόκου και εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στην Εκκλησία, η εικόνα θα μεταφερθεί στο μέρος όπου θα διεξαχθούν οι διαδικασίες είτε πρόκειται για την αστυνομία είτε για το δικαστήριο, και οι πιστοί θα συνεχίσουν να προσεύχονται ήδη εκεί.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ ανέφερε ότι ο βουλευτής κόμματος «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» είχε καταχωρίσει αίτημα ζητώντας να αφαιρεθούν όλες οι Λαύρες από την UOC.

spzh.news

Previous Article

Πραγματοποιήθηκε διάσκεψη αφιερωμένη στη συζήτηση της κατάστασης στην Ουκρανία

Next Article

Μητροπολίτης Κλήμης: Πριν την Αποκάλυψη η Λαύρα θα βεβηλωθεί