Κορωνοϊού γεννηθέντος

Share:

Κωνσταντίνος Μηνάογλου, Δάσκαλος – Θεολόγος

Πριν λίγες μέρες ευρισκόμενος στη γενέτειρα πατρίδα της συζύγου μου, συνάντησα δυο γειτόνισσες. Μετά τους συνήθεις χαιρετισμούς τι κάνετε, πώς είστε, πώς περάσατε το χειμώνα, ο λόγος εστράφη, πού αλλού, στον κορωνοϊό.

Η μια γειτόνισσα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εξέφρασε την άποψη ότι όλα είναι ένα ψέμα, μας κοροϊδεύουν και μάλιστα επικαλέστηκε την περίπτωση δύο φιλικών της προσώπων όπου, για να παραλάβουν τις σορούς των συγγενών τους, εκβιάστηκαν στο νοσοκομείο να υπογράψουν ότι πέθαναν από κορωνοϊό, ενώ πέθαναν από άλλη αιτία. Στο άκουσμα αυτό η άλλη γειτόνισσα αντέδρασε, εξέφρασε την άποψη ότι όλα είναι αλήθεια και τα πιστεύει ακράδαντα και ζήτησε την άποψή μου. Προσωπικά απέφυγα επιμελώς να πάρω θέση και της είπα ότι και ο Τσιόδρας ομολόγησε ότι κατέγραφαν θανάτους από άλλη αιτία στον κορωνοϊό. Η αντίδρασή της ήταν ακόμη μεγαλύτερη λέγοντας «τα πιστεύεις αυτά δάσκαλε, πότε τα είπε αυτά ο Τσιόδρας». Κάπου εκεί έλαβε τέλος η συζήτηση και απομακρυνθήκαμε.

Τα ίδια συνέβησαν και σε δύο άλλες περιπτώσεις όπου αντέδρασαν οι συνομιλητές μου και αρνήθηκαν να πιστέψουν τα όσα ομολόγησε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας λέγοντας ότι αυτά δεν τα είπε ποτέ. Το ερώτημα που αναδύεται εύλογα από τις συζητήσεις αυτές, και όχι μόνο, είναι ένα. Αν δεν είσαι καλά ενημερωμένος μπορείς να έχεις άποψη και γνώμη αντικειμενική γύρω από ένα θέμα τόσο σοβαρό και υπεύθυνο που άπτεται της υγείας όλων μας; Αν δεν παρακολουθείς, δεν ακούς, δεν διαβάζεις πολύπλευρες απόψεις ειδικών επιστημόνων, αν δεν ενημερώνεσαι πώς μπορείς να έχεις άποψη ολοκληρωμένη;

Ο προβληματισμός και η αμφισβήτηση δεν αφορά τον ιό ούτε τους Έλληνες γιατρούς – έχουμε τους κορυφαίους γιατρούς στον κόσμο – αλλά τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού. Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν αμφισβητεί την ύπαρξή του και κανείς δεν αδιαφορεί και δεν πρέπει να αδιαφορεί για τις συμβουλές των ειδικών όσον αφορά την υγιεινή των χεριών, την τήρηση των μέτρων απόστασης, την αποφυγή του συνωστισμού και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους όπως σε όλες τις περιπτώσεις των ιών της γρίπης.

Ο κορωνοϊός είναι υπαρκτός, φυσικός ή τεχνητός, υπάρχει και ταλαιπωρεί ανθρώπους οδηγώντας ακόμα και στο θάνατο όπως όλοι οι ιοί της γρίπης. Τυχαίος ή κατασκευασμένος δεν γνωρίζω και δεν θέλω να εκφράσω άποψη όχι για να μην κατηγορηθώ ως συνωμοσιολόγος αλλά για να αφήσω τον ιστορικό του εγγύς ή του απώτερου μέλλοντος να αποφανθεί. Θα έχει άλλωστε πολύ υλικό να ερευνήσει και να μελετήσει για να καταγράψει τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας και τα όσα θα ακολουθήσουν μετά.

Η αλήθεια είναι ότι προαναγγέλθηκε εδώ και δεκαετίες η γέννηση του κορωνοϊού μέσω ενός βιβλίου, ενός παιδικού παιχνιδιού και μιας κινηματογραφικής ταινίας όπου κατονομαζόταν η πόλη Γιουχάν της Κίνας ως τόπος γέννησης του νέου ιού. Και η άλλη αλήθεια είναι ότι ειπώθηκε από τα χείλη του κ. Τσιόδρα ότι χρεώνονται θάνατοι από άλλη αιτία στον κορωνοϊό κι ότι αυτό είναι οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Και ποιος μας εγγυάται ότι και στην καταγραφή των κρουσμάτων δεν ακολουθούν την ίδια τακτική χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία για να παρουσιάσουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων;

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κατήγγειλε ως ψευδή τα δημοσιεύματα με τα υποτιθέμενα θετικά κρούσματα στην Κορινθία ο δε Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων/νος Γουργουλιάνης, ανέφερε πριν λίγες μέρες, ότι περίμενε πολύ περισσότερα κρούσματα για το λόγο ότι τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ, περίπου 24000 την ημέρα σε σχέση με τα 1000 τεστ το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας. Πέρα από το γεγονός ότι λόγω της ζέστης του Καλοκαιριού που διανύουμε, οι περισσότεροι που εμφανίζονται θετικοί στην ανίχνευση του τεστ είναι ασυμπτωματικοί γι αυτό και δεν πρέπει να τα αποκαλούμε κρούσματα αφού δεν έχουν κανένα σύμπτωμα αλλά φορείς του ιού σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη αν θέλουμε να μιλάμε σωστά ελληνικά. Μήπως χρησιμοποιείται η λέξη κρούσμα επειδή είναι πιο ηχηρή;

Λέγεται επίσης ότι τα τεστ που κάνουν στα σύνορα και στην ενδοχώρα, ανιχνεύουν όλους τους κορωνοϊούς της οικογένειας των κορωνοϊών και όχι μόνο τον Covid-19. Αλλά τα χρεώνουν όλα τα ¨θετικά¨ αποτελέσματα στον Covid-19. Όσο για την αξιοπιστία του τεστ ανίχνευσης του ιού υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Προέδρου της Τανζανίας ο οποίος είναι και διδάκτωρ της Χημείας. Έστειλε για εξέταση δείγματα γενετικού υλικού από μία κατσίκα, μία κολοκύθα και μια παπάγια (εξωτικό φρούτο) και από το εργαστήριο χρεώθηκαν ως θετικά στον κορωνοϊό Covid-19. Για γέλια και για κλάματα.

Ο καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας σε τηλεοπτική εκπομπή (https://www.youtube.com/watch?v=_KCyqrS-N5Q&feature=share&fbclid=IwAR2pUauCUGNaGT3-y_GTXTLA4-HtfZ9FcflwhCP8BOQEz0p933iu8YX-poI&app=desktop) ανέφερε ότι «δεν έχουν γίνει νεκροτομές σε όσους πέθαναν από κορωνοϊό ενώ θα έπρεπε διότι ένας που έχει πεθάνει από οποιοδήποτε αίτιο ιδιαίτερα λοιμογόνο μπορεί να μας δώσει πάρα πολλές πληροφορίες για τον μηχανισμό μέσα από τον οποίο ο ιός μπορεί να μας έβλαψε, άρα λοιπόν αν θέλουμε να είμαστε πολύ επιστημονικοί θα έπρεπε να κάνουμε επιστημονικές νεκροτομές». Γιατί λοιπόν δεν έγιναν νεκροτομές; Για να μην γνωρίζουμε την ακριβή αιτία θανάτου; Τι ήθελαν και συνεχίζουν να θέλουν να μας κρύψουν; Φοβούνται μην αποκαλυφθεί καμιά απάτη; Τα περισσότερα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένα κέντρα και λαμβάνουν οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς με αποτέλεσμα να μεγαλοποιούν τα γεγονότα και να διασπείρουν το φόβο σε όλη την υφήλιο. Κορωνοϊού γεννηθέντος φόβος και τρόμος επέπεσε πάση τη οικουμένη. Ο Dr Ιωαννίδης, καθηγητής στο Stanford και από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους στον κόσμο ανέφερε ότι «η ανθρωπότητα πληρώνει τα αστρονομικά σφάλματα των ειδικών».

Βέβαια, οι υπέρμαχοι της μάσκας, οι ¨Μασκολάτρες¨, που κυκλοφορούν με μάσκα ακόμα και όταν είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο, όλα αυτά τα θεωρούν άνευ λόγου και ουσίας και τα απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη θεωρώντας ως αντιχριστιανική την απόρριψη της μάσκας και ως πράξη αδιαφορίας προς τον συνάνθρωπο μας ακόμη και μέσα στους ναούς, ενώ οι ¨Μασκομάχοι¨ θεωρούν την επιβολή της μάσκας ως πράξη απιστίας μέσα στους ναούς και αρνούνται κάθε μέτρο και προφύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση ένας υγιής προβληματισμός που απορρέει από μια νηφάλια σκέψη και από μια ολοκληρωμένη – κατά το μέτρον του δυνατού – γνώση επί ενός θέματος, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κατακριτέος. Και πολύ περισσότερο αυτός που εκφράζει τον προβληματισμό του, δεν μπορεί να θεωρηθεί συνωμοσιολόγος, ψεκασμένος και ψυχασθενής κι ότι χρήζει ψυχιατρικής βοηθείας. Σ’ αυτήν την περίπτωση του προβληματισμού και του διλήμματος νομίζω ότι είναι καλύτερα να κάνει κανείς υπακοή στην Εκκλησία φορώντας μάσκα μέσα στους ναούς κι ας κάνει λάθος παρά να φθάνει σε ακρότητες και χαρακτηρισμούς.

Το όλο θέμα του κορωνοϊού μοιάζει πολύ με αυτό των λαθρομεταναστών. Έρχονται από τα παράλια της Μικράς Ασίας, η μόνη πύλη εισόδου, κατά εκατοντάδες στη χώρα μας, από 77 χώρες του κόσμου με πλαστά ή και ανύπαρκτα διαβατήρια (τα πετάνε στη θάλασσα), με τρία και τέσσερα ονόματα δίχως να ¨γνωρίζουν¨ την ακριβή ηλικία τους, ¨εγκλωβίζονται¨ στην πατρίδα μας αφού τα βόρεια σύνορα είναι κλειστά και οι άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να δεχτούν άλλους και εντούτοις πολλοί τους θεωρούν όλους (ενώ είναι μόνο το 4 % σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) πρόσφυγες κατατρεγμένους και ταλαιπωρημένους από εμπόλεμες περιοχές κι αν τολμήσεις να εκφράσεις την άποψή σου ότι όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο και οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της πατρίδας μας και μετατροπής της σε μουσουλμανική χώρα (όπως έγινε ο Λίβανος τον περασμένο αιώνα), σου ¨κοσμούν¨ με τα επίθετα του συντηρητικού, του ακροδεξιού, του φασίστα και του ξενοφοβικού.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον ερχομό του Αντιχρίστου στα έσχατα χρόνια. Η έλευσή του θα συνοδεύεται από αληθοφανή και ¨πιστευτά¨ γεγονότα που θα τον πιστέψουν πολλοί και όπως μας αναφέρει και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος «Εγερθήσονται ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς», αλλά «ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσι» αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννου «και το αρνίον (ο Χριστός) νικήσει αυτούς, ότι Κύριος κυρίων εστί». Καλή Παναγιά σε όλους!

aktines

Previous Article

Ἡ Google συλλέγει ἰδιωτικὰ δεδομένα ἑκατομμυρίων χρηστῶν νόμιμα!

Next Article

Ρουμανία: «Ημέρα κατά της βίας εναντίον χριστιανών»

Διαβάστε ακόμα