Κύπρος: Τελετή μνήμης για τους Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού στο Παραλίμνι

Share:

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 26ο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υποστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ.

Τελετή μνήμης στην Κύπρο για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

© ΚΥΠΕΤελετή μνήμης στην Κύπρο για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν με τη λευτεριά, ασυμβίβαστοι με τη σκλαβιά, ασυμφιλίωτοι με την ιδέα της μοιρασμένης μας πατρίδας».

Στο μνημόσυνο παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι οι οικογένειες των ηρώων, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου, βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς. Στεφάνια κατέθεσαν φορείς και οργανώσεις της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο στο κοιμητήριο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των δύο ηρώων ενώ τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είχαν καταθέσει νωρίτερα στεφάνι στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

infognomonpolitics.gr

Previous Article

Η ομολογία της πίστεως στην Ελλάδα έχει γίνει “Πιστεύω είς το ΝΑΤΟ, Πιστεύω είς την Δύση…”

Next Article

Γεώτρηση με fake άδεια από το Αμπντουλχαμίτ Χαν