κ. Κατρούγκαλος: H Ορθοδοξία απειλεί να καταλύσει την δημοκρατία

Share:

Με πιο δικαίωμα κ. Κατρούγκαλε θέλετε να αποδεσμεύσετε την Ορθοδοξία από την Πολιτεία; Επειδή ήρθατε στην εξουσία για λίγα χρόνια θα αλλάξετε αυτό που οι Πατέρες μας νομοθέτησαν και εβίωσαν αιώνες τώρα; Ο ίδιος λέτε ότι: “δεν προτείνουμε την απάλειψη του προοιμίου της αναφοράς στην Αγία Τριάδα, γιατί αυτό ήταν παρόν σε όλα τα επαναστατικά συντάγματα και είναι μέρος της ιστορίας μας.” Το λέτε και δεν διερωτάστε, γιατί όλοι οι πρόγονοι μας το έβαλαν προμετωπίδα του Συντάγματος. 

“Μία εκ του Συντάγματος κατοχυρωμένη πίστη απειλεί να καταλύσει τη δημοκρατία αλλά και να αλλοιώσει την πίστη. Ή πιο απλά ειπωμένο: Τον Χριστιανό δεν τον παράγει η δημοκρατική Πολιτεία, αλλά ο ίδιος ο Χριστιανισμός καθώς λειτουργεί οργανωμένος ελεύθερα ως Εκκλησία σε μια οργανωμένη κοινωνία. Ο Χριστιανός που παράγει η Πολιτεία είναι ψεύτικος» ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα που ανέγνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Αποδεσμεύουμε νομικά την πολιτεία από μεταφυσικά ή θρησκευτικά κριτήρια -οι δημοκρατίες πλέον βασίζονται στη λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα απελευθερώνουμε την Εκκλησία από έναν εναγκαλισμό με το κράτος που δεν της προσδίδει τίποτα αλλά εν πολλοίς της αφαιρεί ελευθερία”

“Δεν προτείνουμε την απάλειψη του προοιμίου, γιατί αυτό ήταν παρόν σε όλα τα επαναστατικά συντάγματα και είναι μέρος της ιστορίας μας. Και στις Η.Π.Α αν δείτε στο δολλάριο υπάρχει η φράση “In God We Trust”. Αυτό δεν έπληξε το ουδετερόθρησκο του κράτους”.

Previous Article

Συνάντηση κ.Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο

Next Article

«Η αστήρικτη αθεϊα και οι συνεπειές της» Παύλος Παλούκας

Διαβάστε ακόμα