Λαβρόφ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θέλουν να αποδυναμώσουν την ΕΕ

Share:
Η Ευρώπη υποφέρει από κυρώσεις που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας πολύ περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ πιθανό τα κράτη να θέλουν να αποδυναμώσουν την ΕΕ ως ανταγωνιστή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αν κοιτάξετε τη λίστα των κυρώσεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, σας συνιστώ να το κάνετε, αλλά αν συγκρίνετε τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και, από την άλλη πλευρά, που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γενικά, φείδονται και προσπαθούν να μην είναι πολύ ενεργές σε εκείνους τους τομείς που μπορούν να βλάψουν την οικονομία τους», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται αρνητικό αποτέλεσμα από τις δικές τους κυρώσεις, αλλά η Ευρώπη υποφέρει πολύ περισσότερο από τις αυτές. Ως εκ τούτου, κατέληξε ο Λαβρόφ, ο στόχος της πίεσης των κυρώσεων που ασκούν πιέσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι να αποδυναμώσουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και την Ευρώ??η ως ανταγωνιστή.

freepen.gr
Previous Article

Bild: «Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό»

Next Article

Σοκάρει μελέτη από Γαλλία: Τα εμβόλια αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας έως και 44 φορές σε σχέση με τους ανεμβολίαστους