Λογοκρισία σε όσους παρουσιάζουν την ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα ως ψυχασθένεια

Share:

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για την παγκόσμια ΛΟΑΤΚΙ λογοκρισία

 Στο Πατριαρχείο Μόσχας επέκριναν τη θέσπιση λογοκρισίας από ορισμένες κορυφαίες διεθνείς εταιρείες έναντι των χριστιανών αρθρογράφων, οι οποίοι γράφουν για την αλλαγή φύλου.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος επί των σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαδίμηρος Λεγκοΐντα επέστησε την προσοχή στην δημοσιευθείσα από το Napa Legal Institute στην Καλιφόρνια αναφορά για τη λογοκρισία, την οποία ασκούν οι εταιρείες με επιρροή έναντι των εκπροσώπων της χριστιανικής κοινωνίας. Στην αναφορά περιγράφεται αναλυτικά η αυξανόμενη εχθρική στάση των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών έναντι των θρησκευτικών απόψεων και οργανώσεων.

«Κάποια περιστατικά πέρασαν σχετικά απαρατήρητα, εν τούτοις ορισμένα εξ αυτών έφθασαν στην κορυφή των παγκόσμιων ειδήσεων. Μεταξύ τους, λ.χ. συγκαταλέγεται η απαγόρευση πωλήσεως από την εταιρεία Amazon στα καταστήματά της του βιβλίου Ράϊαν Άντερσον «Όταν ο Γκάρι έγινε η Σάλι», όπου ο συγγραφέας περιγράφει και επιχειρηματολογεί υπέρ μιας άκρως σκεπτικιστικής θεωρήσεως σχετικά με τους διεμφυλικούς, που διαφέρει κατά πολύ από εκείνη την άποψη, η οποία επικράτησε τα τελευταία χρόνια στη Δύση», έγραψε ο Λεγκοΐντα την Δευτέρα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Κατά τον ίδιο, η εταιρεία Amazon αφαίρεσε το βιβλίο από τον κατάλογό της και αρνήθηκε να ακυρώσει την απόφαση της αυτή, παρά ευρύτερη αρνητική αντίδραση των εκπροσώπων της χριστιανικής κοινότητας και οπαδών των συντηρητικών απόψεων. Αργότερα, η εταιρεία διεύρυνε τα περιοριστικά της μέτρα, δηλώνοντας ότι «αποφασίσαμε τη μη πώληση βιβλίων, τα οποία παρουσιάζουν την ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα ως ψυχασθένεια».

«Στην πράξη αυτή η προσέγγιση προσφέρει στην Amazon πλήρη δικαιολογία λογοκρισίας κάθε περιεχομένου, που παρουσιάζει την παραδοσιακή χριστιανική άποψη των θεμάτων, που συνδέονται με τον προσδιορισμό του φύλου. Η ύπαρξη τέτοιας πρακτικής θέτει οποιονδήποτε θρησκευτικό εκδότη ή συγγραφέα σε δύσκολη θέση, ιδιαιτέρως όταν ασχολούνται με ζητήματα, που έχουν σχέση με το ΛΟΑΤΚΙ. Τέτοια πολιτική στην ουσία περιορίζει την έκφραση της χριστιανικής θέσεως», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστοφ

ria.ru

gr.pravoslavie.ru

Previous Article

Με αφορμή τον COVID-19 προωθούν τον μετά-άνθρωπο

Next Article

14 Ἀπριλίου

Διαβάστε ακόμα