Λυπηρό όταν οι ΗΠΑ μιλούν για δικαιοσύνη και δεν βλέπουν οφθαλμοφανείς παραβιάσεις δικαιωμάτων

Share:

«Είναι λυπηρό όταν μια χώρα σαν τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν σταματούν να καλούν ολόκληρο τον κόσμο σε δικαιοσύνη, να μην βλέπει τις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» – δήλωσε στην ΕΟΔ ο Επίσκοπος Μπαρισέβσκ κ. Βίκτωρ, επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης με τον τρόπο αυτό απάντησε στην πρόσφατη έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες στις χώρες του κόσμου, η οποία αναφέρει ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας υπό του Μητροπολίτη Ονουφρίου δεν κατάφερε να “αποδείξει” τις διώξεις των πιστών από την νέα δομή και τις εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας.

«Είναι προφανές ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να παράσχει πλήρη αποδεικτικά στοιχεία για περιστατικά καταληψιών και άλλων παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών μας, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν επικοινώνησε ποτέ με επίσημα πρόσωπα ή δομές της Εκκλησίας μας. Εάν το ΥΠΕΞ διεξήγαγε μια σωστή διαδικασία παρακολούθησης, θα τους είχαμε παράσχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία από τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πιστών μας. Όμως, ακόμα και τώρα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ανά πάσα στιγμή» – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Μπαρισέβσκ, η αποστολή του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετά από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με θύματα, καθώς και τη μελέτη σχετικών εγγράφων, επιβεβαίωσε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των θρησκευτικών οργανώσεων και των πιστών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Με το ίδιο τρόπο ενήργησε και το ΟΑΣΕ, το οποίο όχι μόνο μελέτησε προσεκτικά την κατάσταση, αλλά διεξήγαγε ειδικές διαδικασίες συμφιλίωσης για να σταματήσουν οι μαζικές επιθέσεις επιδρομών σε εκκλησίες της Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Περιφέρεια της ερνούπολης.

«Οι εκθέσεις και τα πορίσματα του ΟΗΕ είναι σε απόλυτη αντίφαση με την έκθεση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, παρότι υπάρχουν αποδείξεις, υλικό ποινικών διαδικασιών και αποφάσεις δικαστηρίων » – δήλωσε ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Επίσης ο Ουκρανός Ιεράρχης κάνει λόγω για αμέλεια των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, οι οποίοι ετοίμασαν την έκθεση με βάση τα ΜΜΕ που κάνουν προπαγάνδα και δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.

«Δεν αποκλείεται η έκθεση αυτή να έχει και πολιτικό κίνητρο, διότι με τον τρόπο αυτό φεύγει η συμμετοχή των προσώπων του κράτους της αποχωρούσας κυβέρνησης σχετικά με παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της μεγαλύτερης ομολογίας της Ουκρανίας» – ανέφερε κλείνοντας ο Επίσκοπος Μπαρισέβσκ Βίκτωρ.

romfea.gr

Previous Article

Θύμα βανδάλων το Νυμφαίο της αρχαιοελληνικής Απολλωνίας

Next Article

Μαυροβούνιο: «Στόχος να εξευτελιστεί η Ορθοδοξία»

Διαβάστε ακόμα