Μήνυμα περί της Επισκέψεως του Μακ. Αρχ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ στο Πατρ. Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής

Share:
Φωτογραφία Eurokinissi
Μήνυμα περί της Επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής
του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαρίσης κ. Μωϋσέως
Σήμερα Τρίτη 21η του τρέχοντος μηνός, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος πραγματοποιεί διήμερη αδελφική επίσκεψη αλληλεγγύης προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. κ. Ιωάννη Ί, και τη σκληρά δοκιμαζομένη πρεσβυγενή Εκκλησία της Αντιοχείας. Οι δύο προκαθήμενοι, πλαισιώμενοι από Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τα μέλη της Συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, θα προεξάρχουν της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου την Τρίτη 21η του μηνός ώρα 6 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς και την Τετάρτη 22α του μηνός ώρα 6 το βράδυ στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Μπαλαμαντ στο Λίβανο.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμπαράστασης της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού στην Εκκλησία της Αντιοχείας και τον αδελφό λαό στη Συρία και τη νότια Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή την 6η του περασμένου Φεβρουαρίου προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε ζωές και περιουσίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διενήργησε έρανο αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία θα στείλει σύντομα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας για να διανεμηθούν στους σεισμόπληκτους.
Η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει το βάθος των ιστορικών σχέσεων που συνδέουν την Εκκλησία της Αντιοχείας με την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Ελληνικό Λαό, αλλά και αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας.
Previous Article

Η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να κάνει τη συγκίνηση, πράξη αγάπης

Next Article

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα επισκεφθεί την Δαμασκό