Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου εν όψει των μαθητικών εξετάσεων

Share:

Αγαπητά μου παιδιά,

Με πολλή αγάπη και ειλικρίνεια θέλω σήμερα να ενώσω –δίπλα στη δικαιολογημένη αγωνία σας και την επίπονη προσπάθειά σας- τις πατρικές ευχές μου για καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές.

Γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σας στις εξετάσεις αυτές και πόσο θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Γι’ αυτό και στέκομαι κοντά σας, συμμεριζόμενος το άγχος, προτείνοντας την ψυχραιμία και την οργανωτικότητα, θαυμάζοντας την αποφασιστικότητά σας, θυμίζοντας πως η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο, καθώς θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στη ζωή σας, για να σας δώσουν τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όμορφα όνειρά σας.

Η ζωή φυσικά δεν σταματά στα όποια αποτελέσματα των εξετάσεων. Νέες κορυφές και προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς στο δρόμο της ζωής σας και θα σας καλούν σε αγώνα έντιμο και προσηλωμένο. Η κοινωνία μας θα σας έχει πάντοτε ανάγκη, θα χρειάζεται τον ενθουσιασμό σας, τις ιδέες σας, την προοπτική σας.

Καλή δύναμη σε όλους. Να έχετε πάντοτε τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος στις ενέργειές σας για να πραγματώσετε όλα τα όνειρά σας.

Εύχομαι καλή δύναμη και στους γονείς σας καθώς και στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς μας, να σας στηρίξουν σωστά και να σας βοηθήσουν στην ορθή κατανόηση αυτής της δοκιμασίας.
Η σκέψη, η προσευχή και οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

Previous Article

Ορθόδοξη Ενορία στο Λονδίνο προσφέρει μαθήματα γιόγκα!

Next Article

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Διαβάστε ακόμα