Μία μέρα κοινώνησε και έναν φυματικό ετοιμοθάνατο

Share:

Ο π. Βενέδικτος Πετράκης (+1961) με την Αγία Λαβίδα έφαγε την αιμόπτυση ετοιμοθάνατου φυματικού που μόλις είχε κοινωνήσει

Στα Ιωάννινα, κοντά στο ναό των Άγιων Αναργύρων του Κάστρου μέσα στο κάστρο του Αλή Πασά, ήταν το μικρό Φθισιατρείο με τους ετοιμοθάνατους φυματικούς.

Στα χρονιά 1938 – 1940 μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατέρας Βενέδικτος Πετράκης πήγαινε κάθε Τετάρτη κι όποτε άλλοτε χρειαζόταν και κοινωνούσε τους αρρώστους.

Μία μέρα κοινώνησε και έναν φυματικό ετοιμοθάνατο. Εκείνος αμέσως, μόλις εκοινώνησε, έκαμε αιμόπτυση. Ο Πατέρας Βενέδικτος με την Αγία Λαβίδα μάζεψε την αιμόπτυση, που είχε και την Θεία Κοινωνία μέσα και την έφαγε.

Οι γιατροί που το είδαν τρόμαξαν και φώναξαν:
– Μα! Είναι στα καλά του αυτός ο παπάς ή τρελάθηκε;! Πάει αυτός…! Θα του έλθει αμέσως καλπάζουσα!

Τόση δυστυχώς πίστη είχαν εκείνοι. Που να είχαν την πίστη του Πατρός Βενέδικτου. Ο Πατέρας Βενέδικτος δεν τους έδωσε σημασία και φυσικά δεν έπαθε τίποτα. Εγνώριζε ότι στην Θεία Κοινωνία είναι ο Χριστός, ο Θεός που είναι «πυρ καταναλίσκον».

Από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπους Βασιλόπουλου: «Βενέδικτος Πετράκης,ο φλογερός ιεροκήρυξ» σελ.21,Εκδ. »Ορθόδοξου Τύπου»

Previous Article

Ἀνάγουν τὸ ἔγκλημα τῆς παιδοφιλίας, ὡς «δικαίωμα διαφορετικῆς ἐρωτικῆς ἐπιλογῆς»!

Next Article

Ο Θεός επανέρχεται στο Ρωσικό Σύνταγμα