Μαθήματα ευγνωμοσύνης και φιλοξενίας από τους Κρητικούς!

Share:

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όταν οι κάτοικοι της περιοχής Μύρτου έμαθαν πως ελληνικά πολεμικά πλοία. ανάμεσά τους και η φρεγάτα Λήμνος που ενεπλάκη στο συμβάν πριν λίγο καιρό με το τουρκικό πολεμικό πλοίο Kemal Reis. βρίσκονται στην περιοχή τους έσπευσαν να βρουν έναν τρόπο να τους ευχαριστήσουν.

Οι Κρητικοί, ενσαρκώνοντας την πανάρχαια ελληνική φιλοξενία και την αδούλωτη ελληνική ψυχή γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την αφοσίωση των πληρωμάτων στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας συγκέντρωσαν μέσα σε δύο ώρες τρόφιμα και προϊόντα, επιστρατεύοντας κάθε πλωτό μέσο προκείμενου να τα μεταφέρουν στα πολεμικά μας πλοία. 

Συγκινητικά τα λόγια του Πρόεδρου της κοινότητας : “Το να δώσουμε ένα πιάτο φαγητό δεν είναι το φαγητό , το καράβι έχει τα πάντα, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, αισθάνονται ότι και εμείς που είμαστε στη στεριά και πιθανόν να είμαστε πιο ασφαλείς είμαστε μαζί τους.”

Όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν ακόμα και τα αδύνατα. Μας έρχονται αυτές τις στιγμές τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όταν είπε : “Αν η ομόνοια στην Επανάσταση κρατούσε ακόμα 2 χρόνια θα είχαμε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.”

Previous Article

ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ;

Next Article

ΜΗΠΩΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Διαβάστε ακόμα