Μακάρι το Φανάρι να διεξάγει διάλογο όχι με Καθολικούς, αλλά με Ορθοδόξους

Share:

Μακάρι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να ασχολείτο όχι μόνο με την οικολογία, αλλά να προσπαθούσε να εμβαθύνει στα προβλήματα των ζωντανών ανθρώπων.

Ο διάλογος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τους Ρωμαιοκαθολικούς ενώ αγνοεί την επικοινωνία με τους Ορθοδόξους αδελφούς του, καθώς και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, αντί να προσπαθεί να κατανοήσει τα προβλήματα των ζωντανών ανθρώπων, μπορεί να παίξει κακόγουστο αστείο με τον επικεφαλής του Φαναρίου, είπε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της UOC στους Ευρωπαϊκούς Διεθνείς Οργανισμούς, Επίσκοπος Μπάρισιφκα Βίκτωρ (Κοτσάμπα) σε συνέντευξή του στο ελληνικό news-politics.com.

Ο ιεράρχης της UOC πιστεύει ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας θέσης του επικεφαλής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως μπορεί να οδηγήσουν στο γεγονός ότι θα μείνει στην ιστορία ως άνθρωπος που έσκισε τον χιτώνα του Χριστού. «Φυσικά, θα ήθελα πολύ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να ασχοληθεί όχι μόνο με περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και να προσπαθήσει να εμβαθύνει στα προβλήματα των ζωντανών ανθρώπων, είπε ο Επίσκοπος Βίκτωρ σε συνέντευξή του. – Όπως θα ήθελα ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης να κάνει διάλογο όχι μόνο με τους Καθολικούς, αλλά κυρίως με τους Ορθόδοξους αδελφούς του. Διαφορετικά, μπορεί να μείνει στην ιστορία της Εκκλησίας όχι ως «Πράσινος Πατριάρχης», αλλά ως άνθρωπος που έσκισε τον χιτώνα του Χριστού».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο ιεράρχης της UOC εξήγησε γιατί ο επικεφαλής του Φαναρίου δεν θέλει να συναντηθεί με τους λαϊκούς της UOC.

spzh.news

Previous Article

Η συμμετοχή σε πορείες του BLM είναι «κληρονομιά» του Φαναρίου, όχι όμως της Εκκλησίας

Next Article

Θεία Λειτουργία στήν κατεχόμενη Σαλαμίνα Ἀμμοχώστου