«Μακεδονική» Εκκλησία με έδρα την Πέλλα!

Share:

Η συμφωνία των Ψαράδων η Πρεσπών ρίχνει τα δίκτυά της στα απόνερα της υπονόμευσης της πατρίδος μας. Όπως έγινε γνωστόν από την ιστοσελίδα pellanews.gr της 11ης Οκτωβρίου 2018:

«Η «Εστία», αναφερόμενη σε πηγές της στην Μακεδονία και ιδιαιτέρως στην Πέλλα σημειώνει ότι μέσω γνωστού για την περιοχή του Νομού ιερέα έχει αποταθεί στις αρχές και καταθέτει εντός των ημερών αίτηση για την ίδρυση «Μακεδονικής» Ορθόδοξης Εκκλησίας με έδρα την Αριδαία! Εκκλησίας που δεν θα υπάγεται στην Εκκλησία της Ελλάδος. «Έρεισμα στον Νομό για να προχωρήσει σ’ αυτήν την προκλητική κίνησή του-η οποία αποτελεί προοίμιο για την μελλοντική έγκριση ζητήματος “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα-ο εν λόγω ιερέας βρήκε πρώτον στην Συνθήκη των Πρεσπών, που δίδει την δυνατότητα στον “ανεπίσημο” τομέα να ονομάζεται “μακεδονικός” άνευ αδείας, σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Προμπονά, που χάρη του Οικουμενικού Πατριαρχείο ποτίζει και…τις γλάστρες! Αν δεν χρειάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο άδεια από την Εκκλησία για να ιδρύσει ναό στον κέντρο της Αθήνας, γιατί πρέπει να ζητεί και ο ιερέας από την Πέλλα για να ιδρύσει «μακεδονική Εκκλησία» στην Πέλλα;».

Όπως αναφέρουν άλλα σάιτ που ασχολούνται με θέματα του είδους «στη γειτονική χώρα ο εν λόγω ιεράς από την Πέλλα θεωρείται εθνικός ήρωας και γίνεται δεκτός με κάθε τιμή από τις Αρχές. Οι τηλεοπτικές εκπομπές του αφιερώνουν ώρες ολόκληρες, προκειμένου να εκτοξεύει τη «χολή» του κατά της Ελλάδας, για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης μακεδονικής μειονότητας. Κατηγορεί την Ελλάδα για εθνικισμό, την ίδια ώρα που μιλάει για μεγάλη Μακεδονία μέχρι τον Όλυμπο, χαρακτηρίζει «τουρκόσπορους» τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες της βόρειας Ελλάδας και διεκδικεί αποκλειστικά το δικαίωμα να κατάγεται από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα. Το 2001 ξεκίνησε την αυθαίρετη κατασκευή εκκλησίας, την οποία και όρισε ως έδρα της επισκοπής του, με την σημαία του δεκαεξάκτινου ήλιου της Βεργίνας να κυματίζει στην είσοδο»!

Previous Article

Η Βουλή της πΓΔΜ ενέκρινε την έναρξη της συνταγματικής αναθεωρησης

Next Article

Πως συνδέονται «Προμπονά» και Σκοπιανό;

Διαβάστε ακόμα