Μακρόν: Η Γαλλία θα ορίσει την 24η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Share:

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα πως θα ανακηρύξει επίσημα την 24η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, πιστός στη δέσμευση που είχε κάνει τον Ιανουάριο.

Η Γαλλία θα ανακοινώσει επισήμως την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η 24η Απριλίου συνιστά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, πάνω από 1 εκατομμύριο Αρμένιοι σκοτώθηκαν ή αφέθηκαν να πεθάνουν από την πείνα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Γαλλία κοιτά την ιστορία στα μάτια. Όπως υποσχέθηκα, τις επόμενες εβδομάδες, η Γαλλία θα ορίσει την 24η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter, επισυνάπτοντας το tweet από τις 30 Ιανουαρίου 2018, όπου είχε πραγματοποιήσει τη σχετική προαναφερθείσα δέσμευση.

Η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η Τουρκία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τη διάπραξη της μαζικής δολοφονίας των Αρμενίων, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα της τραγωδίας ήταν τόσο Αρμένιοι όσο και Τούρκοι.

sputniknews.gr

Previous Article

Το «δόλωμα» της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Next Article

Με βέτο απειλεί η Βουλγαρία την ΠΓΔΜ για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Διαβάστε ακόμα