Μαύρη μέρα για την Ορθοδοξία!

Share:

Ημέρα πένθους και έντονης θλίψης χαρακτηρίζουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο, αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ οι καμπάνες θα ηχούν πένθιμα.

Τριήμερο πένθος κήρυξε στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης ο Άνθιμος, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την δική του αντίδραση. Μέχρι την Δευτέρα οι σημαίες στους ναούς θα είναι μεσίστιες και οι καμπάνες θα ηχούν πένθιμα, ενώ προσκάλεσε τον κλήρο και τον λαό της πόλης σε πανστρατιά προσευχής. Την Παρασκευή το απόγευμα στον ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος, ενώ την Δευτέρα το απόγευμα σε όλους τους ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως θα τελεστεί Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μητροπολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εξέφρασαν τον πόνο και την θλίψη τους για αυτήν την κατάσταση και σε όλους τους ορθόδοξους ναούς σήμερα θα ψαλεί το κοντάκιο «τη υπερμάχω» ή ο παρακλητικός κανόνας υπέρ βοηθείας και ενίσχυσης του γένους.

Επίσης, την Παρασκευή για τις 8 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπου Ιστορικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι και θεολόγοι θα δώσουν το «παρών» και θα μιλήσουν. Η πρόταση άρχισε από το κίνημα «Πρώτα η Ελλάδα», αλλά θα συμμετάσχουν αρκετές οργανώσεις, αφού όλοι θεωρούν τη μετατροπή της πρώην εκκλησίας από μουσείο σε τζαμί ως μία απαράδεκτη κίνηση. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει στις 19:30 και στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

newsbreak.gr

Previous Article

Θεέ μου σώσε την Ρωμηοσύνη, σώσε τον Ελληνισμό, σώσε το Γένος μας

Next Article

Σιγή ιχθύος από το Φανάρι για την Αγία Σοφία

Διαβάστε ακόμα