Μελλοντικός πατριάρχης πρέπει να εκλεγεί από Ορθοδόξους και Καθολικούς

Share:

Ο ουνίτης ιερέας σε συνέδριο στο Κίεβο είπε ότι για να εκλεγεί ένας πατριάρχης, Ορθόδοξοι και Καθολικοί στην Ουκρανία πρέπει να κοινωνούν μαζί.

Ορθόδοξοι και Καθολικοί στην Ουκρανία πρέπει να εκλέξουν από κοινού έναν πατριάρχη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του Ουκρανικού Καθολικού Πανεπιστημίου, ιερέας UGCC, Ιβάν Ντατσκό, κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης εκπροσώπων των UGCC, Φαναρίου και OCU στο Κίεβο, η οποία δημοσιεύτηκε στη σελίδα Zhyve.tv στο Facebook.

Πιστεύει ότι για να εκλεγεί ένας πατριάρχης, Ουκρανοί Ορθόδοξοι και Καθολικοί πρέπει να κοινωνούν μαζί. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο μελλοντικός πατριάρχης της Ουκρανίας πρέπει να εκλεγεί τόσο από Ορθόδοξους όσο και από Καθολικούς. Ένα, δεν χρειαζόμαστε 5-10 πατριαρχεία στο Κίεβο, ένα και τέλος. Πρέπει όμως να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να κοινωνούμε μαζί της Ευχαριστίας της αγάπης και μετά να επιλέξουμε», είπε ο ιερέας των Ουνιτών.

Παράλληλα, εξέφρασε τη γνώμη ότι η νέα θρησκευτική οργάνωση θα πρέπει να ονομάζεται «ορθόδοξη» ή «αυτοκέφαλη», αφού οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία αποτελούν την πλειοψηφία. «Δεν είμαι κατά, ας είναι ορθόδοξη, είναι στην πλειοψηφία, ας είναι αυτοκέφαλη, αλλά ένας πατριάρχης», είπε ο Ντατσκό.

spzh.news

Previous Article

Ουκρανική «εισβολή» στην ελληνική Εκκλησία

Next Article

Η συνεργασία ΗΠΑ – Φαναρίου οδηγεί την Ορθοδοξία σε σχίσμα