Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Share:

 

Tην επετειακή ημέρα της 15ης Αυγούστου, οι πύλες της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο ανοίχτηκαν για να υποδεχτούν μια ξεχωριστή στιγμή λατρείας και πίστης. Η εκκλησία γέμισε από πλήθος κόσμου, οι οποίοι με κατάνυξη και ευλάβεια κατέκλυσαν τόσο τον Ιερό ναό όσο και τον αύλειο χώρο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Κατόπιν, ακολούθησε η συγκινητική περιφορά της Ιερής Εικόνας, καθώς πιστοί και προσκυνητές συνόδευσαν με ευλάβεια την Παναγία μέχρι το λιμάνι του νησιού όπου τα πλοία σφύριζαν και υποκλίθηκαν την Ιερά Εικόνα του νησιού μας, τον θησαυρό του Αιγαίου.

Ο εορτασμός αυτός δεν αποτελεί μόνο μια περιφορά και μια θρησκευτική τελετή, αλλά μια ευκαιρία για τους πιστούς να ενωθούν, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και να ενισχύσουν την πίστη και την κοινότητά τους. Ο εορτασμός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του πνευματικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του νησιού, προσφέροντας στους πιστούς μια εμβαθυμένη εμπειρία πίστης και ενότητας.

cyclades24.gr

 

Previous Article

Παραιτήθηκε ὁ Σεβ. Μητρ. Παραμυθίας Τίτος

Next Article

Ἡ Τῆνος ἑόρτασε τήν Κοίμηση τῆς Θεοτόκου