Με την ίδια λαβίδα κοινώνησα εγώ και ασθενείς με κορονοϊό

Share:

«Είναι μια απόδειξη ότι η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζεται γιατί είναι Χριστός. Κρατηθείτε πίσω από αυτή την ευλογία του Θεού».

«Αν κολλούσαν τα 700 άτομα που κοινώνησαν εδώ από τα Χριστούγεννα, θα έπρεπε το Αγρίνιο να καταποντιστεί στην ασθένεια», είπε σε κήρυγμα τοu o εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ιερέας Κωνσταντίνος Καντάνης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός».

Όπως είπε στο κήρυγμά του την ημέρα των Θεοφανείων, «πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα του ζήτησε μια οικογένεια που είχε νοσήσει (πυρετό ) να κοινωνήσει»

Μη μπορώντας να αρνηθεί τους ζήτησε να έρθουν πολύ μετά τη Θεία Λειτουργία, τους κοινώνησε και κοινώνησε αμέσως μετά και ο ίδιος. Το ίδιο συνέβη και τις επόμενες μέρες όπως λέει ο ίδιος «ήρθε και άλλος και την Κυριακή ήρθε και άλλος. Δεν είχα σύμπτωμα αλλά έπρεπε να το διαφυλάξω και χαίρομαι γιατί την Κυριακή μου έκανε ο γιατρός το τεστ και είναι όλα καθαρά. Είναι μια απόδειξη ότι η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζεται γιατί είναι Χριστός. Κρατηθείτε πίσω από αυτή την ευλογία του Θεού».

«Πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω από όλα να έχουμε το Χριστό» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ

Previous Article

Οι διερευνητικές, η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο Ροζάκης

Next Article

Αφοπλίζουμε την Ελλάδα όταν η Τουρκία πιέζεται

Διαβάστε ακόμα