Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός

Share:

Ελληνική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου προκειμένου να το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, έφτασε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ η ελληνική αποστολή που παρέστη στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια παρέλαβε το Φως και το μετἐφερε στην Ελλάδα.

Την ελληνική αντιπροσωπία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, στις 8:30 το πρωί του Μ. Σαββάτου, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ, Ηλίας Ηλιάδης, και ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων Χρήστος Σοφιανόπουλος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Στη συνέχεια, η αποστολή αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων όπου και επισκέφθηκε το Ελληνορθόδο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πριν μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, η ελληνική αντιπροσωπία μετέβη στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ παρέδωσε το Άγιο Φως στον κ. Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι το μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, το κυβερνητικό αεροσκάφος μετέφερε το Άγιο Φως στην Ελλάδα, αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16:45 και  προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 18:30. Εκεί, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το Άγιο Φως μετεφέρθη ακολούθως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο κι από εκεί «ταξίδεψε» σε όλη την Ελλάδα με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express.

Την ελληνική αντιπροσωπία στην Ιερουσαλήμ απάρτιζαν εκτός του κ. Μπόλαρη, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, κ. Δαμιανός και ο βοηθός του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, Γεώργιος Αποστολακίδης. Στην αντιπροσωπία μετείχαν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μπούρας Αθανάσιος.α

sputniknews.gr

Previous Article

«Μὴ γινώμεθα κενόδοξοι…»

Next Article

Ἡ ἀνάστασις τῆς παθητῆς σαρκὸς τοῦ Κυρίου