Μητροπολίτης Αντώνιος: Οι πιστοί της UOC έτοιμοι να υπερασπιστούν τα ιερά τους

Share:

Η Μητρόπολη Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας λαμβάνει νέα από όλη την Ουκρανία για την προθυμία των ενοριών να υπερασπιστούν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

Οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ , την οποία οι αρχές σχεδιάζουν να υφαρπάξουν στις 29 Μαρτίου, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μπόρισπιλ και Μπροβάρι, Πρωτοσύγκελος της UOC, Αντώνιος, σε συνέντευξη Τύπου .

«Κάθε μέρα την τελευταία περίοδο η Μητρόπολη Κιέβου λαμβάνει πληροφορίες από όλες τις γωνιές του κράτους μας ότι οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα ιερά τους», είπε ο επίσκοπος. «Ίσως για κάποιον να είναι «μουσειακά εκθέματα» όπως λέγεται πρόσφατα, αλλά για τον πιστό λαό το μοναστήρι, τα κειμήλια είναι τα ιερά που είναι πολύ σημαντικά στη ζωή τους. Και γνωρίζουμε από την ιστορία ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα [για αυτά].

Ο Σεβασμιώτατος επέστησε την προσοχή των δημοσιογράφων στο γεγονός ότι ακόμη και τις καθημερινές υπήρχαν πολλοί πιστοί στη Λαύρα.

«Ο κόσμος, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια κατάσταση είναι πιθανή, ότι η Λαύρα θα κλείσει, θέλει να επισκεφτεί τις σπηλιές και τους ναούς μας όσο είναι με την κανονική Εκκλησία. Και όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους αφαιρούν αυτό το ιερό, νομίζω θα είναι έτοιμοι να κάνουν πολλά», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Τόνισε ότι «οι πιστοί μας, τα αδέρφια μας δεν προστατεύουν απλώς κάποιες επίγειες κατασκευές, γήινα κτίρια, προστατεύουν την πίστη τους, που δημιούργησαν αυτές τις όμορφες εκκλησίες, που είναι το σήμα κατατεθέν της Ουκρανίας».

«Σχετίζεται με την πίστη μας, στον Χριστό. Και όσοι προκαλούν τέτοια θλίψη όχι μόνο στους αδελφούς αλλά γενικά στο Σώμα της Εκκλησίας, να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι θα υπερασπιστούν τον Χριστό, θα υπερασπιστούν την πίστη τους, θα το κάνουν ειλικρινά και για αυτό θα λάβουν το στεφάνι της αιώνιας ζωής» είπε ο Μητροπολίτης.

Όπως αναφέρθηκε, ο Μητροπολίτης Αντώνιος είπε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις στη Λαύρα μεταξύ ατόμων με επιθετική στάση απέναντι στο UOC και πιστών.

spzh.news

Previous Article

Ἀπαθεῖς οἱ Προκαθήμενοι ἔναντι τῆς πολιτικῆς διώξεως τῶν μοναστῶν τῆς «Λαύρας τοῦ Κιέβου»;

Next Article

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου προσέβαλε τὴν Μητέρα τῶν Ἐκκλησιῶν!