Μητροπολίτης Τουλτσίν: του έγινε πρόταση συμφωνίας από υψηλόβαθμο αστυνομικό του Κιέβου

Share:

Ο Μητροπολίτης Τουλτσίν δήλωσε ότι δέχτηκε προσφορά κάποιου είδους συμφωνίας από έναν υψηλόβαθμο αστυνομικό του Κιέβου.

Ο Μητροπολίτης Τουλτσίν Ιωνάθαν δήλωσε ότι έλαβε «μια περίεργη προσφορά συμφωνίας από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας του Κιέβου, ο οποίος ήρθε σε αυτόν μέσω του αγγελιοφόρου του τελευταίου», αναφέρει η ιστοσελίδα της επισκοπής Τουλτσίν.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο αγγελιοφόρος του αξιωματούχου είπε, «ότι με τη δέουσα “αμοιβαία κατανόηση”» σε προσωπική συνάντηση με το αφεντικό του στο Κίεβο, «μπορεί να μην υπάρξει δίκη στην υπόθεσή του». Όπως αναφέρεται από το γραφείο Τύπου της μητρόπολης, «πού και ποιο δικαστήριο μπορεί να μην γίνει, ο αγγελιοφόρος δεν διευκρίνισε».

Ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν μίλησε για το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με τους κληρικούς της επισκοπής, οι οποίοι «δήλωσαν πλήρη εμπιστοσύνη στον κυβερνώντα επίσκοπό τους».

 

Ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν ακούει την ετυμηγορία. Φωτογραφία: politarena

Ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν ακούει την ετυμηγορία. Φωτογραφία: politarena

Το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης υπενθύμισε ότι «Πρωτοδικείο της Βίννιτσας, σε αντίθεση με τα προφανή στοιχεία που παρουσίασε η πλευρά υπεράσπισης – δικηγόροι που ανακοίνωσαν επίσημη πλαστογραφία: εγκληματική εισαγωγή ψεύτικων δήθεν αποδεικτικών στοιχείων – φυλλαδίων στην οικία του μητροπολίτη και τριών αρχείων με φυλλάδια στον υπολογιστή του μητροπολίτη, που είχε προηγουμένως κατασχεθεί από την έρευνα, καταδίκασε απροσδόκητα τον Μητροπολίτη Ιωνάθαν (γεν. 1949) σε 5 χρόνια φυλάκιση».

Ο μητροπολίτης Ιωνάθαν είναι βέβαιος ότι «η λανθασμένη, μεροληπτική ετυμηγορία του πρωτοδικείου της Βίνιτσα επέφερε ισχυρό πλήγμα στην εμπιστοσύνη του λαού στο ουκρανικό νομικό σύστημα». Ο επίσκοπος ελπίζει ότι το Εφετείο «θα διορθώσει με σθένος το πιθανώς αναγκαστικό λάθος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, βασιζόμενο στα γεγονότα που καταγράφηκαν προηγουμένως σε αυτό το δικαστήριο και όχι στις εικασίες της εισαγγελίας».

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι ο Μητροπολίτης Τουλτσίν φοβάται για τη ζωή και την υγεία του.

spzh.news

Previous Article

Ι. Μ. Πάφου: Εγκύκλιος κατά του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Next Article

Η αστυνομία προσπαθεί να εκδιώξει τις μοναχές της Μονής Κρεμενέτς