Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Η βάφτιση του ατόμου που έχει αλλάξει φύλο δεν είναι ούτε νεωτερισμός ούτε φιλελευθερισμός

Share:

Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου μετά την απόφασή της να βαφτίσει άτομο που έχει κάνει αλλαγή φύλλου. Αντί να ενημερώσει και να νουθετήσει τον ενδιαφερόμενο για το τραγικό λάθος που διέπραξε υποστηρίζει ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας απέναντι στις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών.
Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Η βάφτιση του ατόμου που έχει αλλάξει φύλο δεν είναι ούτε νεωτερισμός ούτε φιλελευθερισμός
– επικαλούνται τις θέσεις του Πατριάρχου Παύλου πρός επίρρωσι της πράξεώς τους –
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ύστερα από την βάφτιση του ατόμου που έχει κάνει αλλαγή φύλου, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου[1].

Η Μητρόπολη απολογείται επικαλούμενη την θέση του μακαριστού πατριάρχου Σερβίας Παύλου, ο οποίος πρεσβεύει τέτοια πρακτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Αυτήν την θέση του πατριάρχου Παύλου («και τίνος άλλου» τονίζει η ανακοίνωση) η Εκκλησία έχει ως γνώμονα εδώ και δεκαετίες, αναφέρει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη «δεν αποτελεί δήθεν κάποιο εκκλησιαστικό μοντερνισμό [νεωτερισμό] ή λιμπεραλισμό [φιλελευθερισμό]… αλλά υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας απέναντι στις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών».
Εν πάσει περιπτώσει πίσω από την απόφαση για αλλαγή φύλου βρίσκεται η σκέψη ότι ο Δημιουργός έκανε λάθος (βλ. και την χαρακτηριστική δήλωση του νεοβαπτισθέντος ατόμου: «γεννήθηκα σε λάθος σώμα»), το οποίο ο άνθρωπος έρχεται τώρα να το «διορθώσει». Στην ουσία πρόκειται για ακραία μορφή φιλελευθερισμού και μοντερνισμού.
Το συγκεκριμένο άτομο, Μιλένα όπως γεννήθηκε, ή Βούκ (όπως βαπτίστηκε αναγνωρισθείσα πλέον ως άνδρας) δήλωσε ότι ξεκίνησε την διαδικασία αλλαγής φύλου πριν από ενάμιση χρόνο, αρχίζοντας πρώτα με την ορμονική θεραπεία, η οποία ακολουθείται από χειρουργική επέμβαση «εκεί κάτω».
Ο κλήρος της Μητρόπολης Μαυροβουνίου, και πρωτίστως ο οικείος ιεράρχης ο οποίος έδωσε την άδεια και την ευλογία του, έπρεπε να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την Μιλένα από αυτή την αποτρόπαια και θεομάχη απόφαση, και όχι να την βαφτίσουν σύμφωνα με την θέληση της, επισημοποιώντας έτσι αυτήν την παρά φύσιν πράξη. Και μάλιστα πριν από το κράτος να δεχτεί και αναγνωρίσει την αλλαγή φύλου της, πρωτοπορώντας με αυτό τον τρόπο και βγαίνοντας μπροστά και από τους κοσμικούς και άθεους θεσμούς.
Οι γονείς δεν ήταν παρόντες στην βάφτιση, γεγονός που την λύπησε, δηλώνει[2]. Παρόλα αυτά την οικογένειά της συνεχίζει να την αγαπάει. Το μήνυμά της προς τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, αλλά και προς όλους, είναι να μην τα βάζουν κάτω. Έχει εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και ζεί τώρα στο κέντρο της ΛΟΑΤ κοινότητας στην Podgorica, δηλώνοντας «αυτοί είναι τώρα η πραγματική μου οικογένεια».
…………………………………………..
[1] https://mitropolija.com/2019/11/07/mcp-crkva-se-uvijek-stara-o-spasenju-duse-covjekove/

Митрополија: Крштење особе која је променила пол није никакав модернизам или либерализам


[2] https://srbin.info/drustvo/ispovest-prvog-transmuskarca-koji-je-krsten-u-pravoslavnoj-crkvi/

aktines.blogspot.com/

Previous Article

Η Ελλάδα δεν είναι ισλαμικό κράτος!

Next Article

Κατεπείγουσα έκκληση προς τον ευσεβή λαό και κλήρο της Ι.Μ. Πατρών

Διαβάστε ακόμα