Μητρ. Βαρσανούφιος: Ἡ διεθνής κοινή γνώμη πρέπει νά ὑψώσει τό ἀνάστημά της γιά νά ὑπερασπιστεῖ τήν Λαύρα

Share:

Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος τόνισε ότι οι αρχές δεν έχουν παρουσιάσει καμία νομική βάση για την έξωση των μοναχών από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου είναι ένα ιερό παγκόσμιας σημασίας και για να προστατευθεί από τις αυθαιρεσίες των κυβερνώντων, πρέπει να εμπλακεί η παγκόσμια κοινότητα, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Μητροπολίτης Βίννιτσας και Μπαρ Βαρσανούφιος.

«Έτσι απλά, μέσα σε δέκα μέρες να εκδιώξουν μοναχούς, είναι ανομία. Είναι απαραίτητο να εγείρουμε την παγκόσμια κοινότητα να υπερασπιστεί τους μοναχούς», – είπε συγκεκριμένα.

«Μπήκα στη σχολή πριν από 30 χρόνια. Θυμάμαι πώς ήταν η Λαύρα. Και όπως είναι τώρα – όλα αυτά έγιναν για τους Ουκρανούς, είναι ένα ιερό για όλο τον κόσμο», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι οι πιστοί δεν θα επιτρέψουν την εκδίωξη των κατοίκων της από τη Λαύρα.

«Νομίζω ότι οι πιστοί μας δεν θα επιτρέψουν στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Τκατσένκο να εκδιώξει έτσι απλά τους μοναχούς με διάταγμά του. Και είναι πολλοί από αυτούς (σ.σ. πιστοί). Τεράστιος αριθμός ανθρώπων ήρθε στη γιορτή των Αγίων των Σπηλαίων του Κιέβου και αυτοί οι άνθρωποι, φυσικά, θα υποστηρίξουν τους μοναχούς που δεν θα εκδιωχθούν από το μοναστήρι τους, επειδή [οι αρχές] δεν έχουν παρουσιάσει καμία νομική βάση ότι οι μοναχοί πρέπει να εκδιωχθούν από τη Λαύρα», τόνισε ο αρχιποιμένας.

«Πιστεύω και ελπίζω ότι μέσω των προσευχών των αγίων των Σπηλαίων του Κιέβου, ο Κύριος θα μας βοηθήσει να έχουμε αυτό το ιερό στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μας», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος.

Όπως αναφέρθηκε από το ΕΟΔ, ο Μητροπολίτης Παύλος, ο ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, είπε ότι οι αδελφοί δεν σκόπευαν να συμμορφωθούν με τις παράνομες απαιτήσεις για έξωση από το μοναστήρι.

spzh.news

Previous Article

Η κ. Μπόγκνταν μίλησε για τη δυσάρεστη αλήθεια της Ουκρανικής Ορθοδοξίας

Next Article

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε τη σεισμόπληκτη Ι. Μητρόπολη Χαλεπίου