Μητρ. Κλήμης: Ἡ ἀπαίτηση ἐκκένωσης τῆς Λαύρας εἶναι παράνομη

Share:

 

Ο Σεβ. Κλήμης, επικεφαλής του Τμήματος Συνοδικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του UOC, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για την έξωση του UOC από τη Λαύρα.

Στις 10 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης σχολίασε το αίτημα του Εθνικού Αποθεματικού “Kyiv-Pechersk Lavra” να εκκενώσει την Λαύρα έως τις 29 Μαρτίου 2023.

Σε συνέντευξή του στο «Strana» , ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι «η ηγεσία της Εφεδρείας έστειλε τελεσίγραφο, με το οποίο, χωρίς καμία εξήγηση, δήλωνε τη λύση της σύμβασης μίσθωσης και ζήτησε να εκκενώσουμε το μοναστήρι».

Δήλωσε ότι «τέτοιες απαιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τη νομοθεσία της Ουκρανίας» και η UOC δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το μοναστήρι «επειδή δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για αυτό».

Ο επίσκοπος σημείωσε επίσης ότι «είναι ασαφές σε ποια βάση πρέπει να παραδώσουμε τις υλικές αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά που αναβίωσαν και διατήρησαν οι μοναχοί».

“Με ποια βάση να το παραδώσουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση; Δεν το δημιούργησαν ούτε το ανακατασκεύασαν παρά μόνο το κατέστρεψαν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα θέλουν να μας το πάρουν”, τόνισε ο Μητροπολίτης Κλήμης.

Όπως αναφέρθηκε, το UOC εκδιώκεται από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ .

spzh.news

Previous Article

Διώχνουν τήν κανονική Ἐκκλησία τοῦ Κιέβου ἀπό τήν Λαύρα τῶν Σπηλαίων

Next Article

Τότε οἱ Μαρξισταί, τώρα οἱ Ναζὶ κατεδαφίζουν Ἐκκλησίας εἰς τὴν Οὐκρανίαν!