Μητρ. Ντόνετσκ: Ο Θεός θα εισακούσει προσευχή του Μακαριωτάτου για μας

Share:

 

Την επέτειο ενθρόνισης Προκαθήμενου UOC, ο Μητρ. Ντόνετσκ και Μαριούπολης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Ονούφριο για τις προσευχές του υπέρ ειρήνη στο πολύπαθο Ντονμπάς.

Στις 16 Αυγούστου 2022, παραμονή της επετείου της ενθρόνισης του Προκαθήμενου της UOC, ο Μητροπολίτης Ντόνετσκ και Μαριούπολης Ιλαρίων έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο. Σε αυτήν, ο κυβερνών επίσκοπος της επισκοπής του Ντόνετσκ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Κύριος θα εκπληρώσει τις προσευχές του Προκαθήμενου για ειρήνη στο Ντονμπάς και θα ειρηνεύσει τους εμπόλεμους.

«Σήμερα αναπέμπουμε τη Δόξα στον Θεό, που Σας έκρινε να ηγηθείτε της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε μια τόσο δύσκολη και μοιραία στιγμή, – αναφέρει το γραφείο Τύπου της επισκοπής τον Σεβασμιώτατο. – Ο κλήρος και οι πιστοί του πολύπαθου Ντονμπάς γνωρίζουν με ποια ειλικρινή συμπόνια και πείρα κουβαλάτε τον πόνο μας στην καρδιά Σας. Σε κάθε Θεία λειτουργία, στην καθημερινή Σας προσευχή, ζητάτε από τον Θεό να δώσει ειρήνη και ευημερία στη γη του Ντόνετσκ. Πιστεύουμε ότι ο Κύριος θα ακούσει και θα εκπληρώσει τα αιτήματά Σας, θα ειρηνεύσει τους εμπόλεμους και θα παρηγορήσει τις κλαίουσες».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο κυβερνών επίσκοπος της επισκοπής Γκόρλοφκα και Σλάβιανσκ μίλησε για τη στάση του στις αποφάσεις της Τοπικής Συνόδου.

spzh.news

Previous Article

Ενορία στο Ιβάνκοβ που έχασε το ναό δεν αφήνουν να λειτουργεί ελεύθερα

Next Article

Καζάνι που βράζει η ομογένεια στις ΗΠΑ για τον Ελπιδοφόρο