ΜΜΕ: Πρεσβείες δυτικών χωρών ζητούν από τις ουκρανικές αρχές να αποτρέψουν τη βία στη Λαύρα

Share:

 

Δημοσιογράφοι του BBC ανέφεραν ότι το βίντεο με ξυλοδαρμούς και εκδίωξη της UOC από τον ναό στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ στις 28 Μαρτίου είχε ήδη διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Στις 30 Μαρτίου 2023, έγινε γνωστό ότι οι πρεσβείες δυτικών χωρών άρχισαν να ασκούν πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση για να αποτρέψει τη βία στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, αναφέρει το BBC.

Οι δημοσιογράφοι του δημοσιεύματος ανέφεραν ότι οι πιστοί της UOC σχημάτισαν «ομάδες προστασίας» των ναών και των χώρων της Λαύρας για να αποτρέψουν την επιτροπή που υποτίθεται ότι «αποδέχονταν» την περιουσία της Λαύρας εκεί.

«Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η UOC έχει εν μέρει πείρε την πρωτοβουλία από τις αρχές. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς το Υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη στρατηγική της έξωσης του μοναστηριού και των δομών της UOC υπό τέτοιες συνθήκες. Χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας, που θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει και να απωθήσει τους διαδηλωτές, η υπόθεση δεν θα προχωρήσει. Και η αστυνομία δεν παρεμβαίνει ακόμα, καθώς για τις αρχές, πλάνα με μάχες αστυνομικών με ηλικιωμένες, αν και ενεργητικές, γυναίκες σαφώς δεν θα ωφεληθούν», πιστεύει το BBC.

Το δημοσίευμα έγραψε επίσης ότι «το βίντεο των μαχών και της εκδίωξης της UOC από τον ναό στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ στις 28 Μαρτίου έχει ήδη διαδοθεί σε όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με το BBC, «ακόμα και οι πρεσβείες δυτικών χωρών έχουν αρχίσει να ασκούν πιέσεις στις ουκρανικές αρχές για να αποφευχθεί η βία στη Λαύρα».

Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν επίσης ότι τόσο οι μοναχοί όσο και η Θεολογική Ακαδημία με τις διοικήσεις της Μητρόπολης «δεν πήγαν πουθενά».

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο από επίθεση με χρήση δακρυγόνων μέσα στον καθεδρικό ναό της UOC στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ.

spzh.news

Previous Article

Μητρ. Ζαπορίζια Λουκάς: Ο λαός έχει μοιραστεί από τον πόλεμο και την προπαγάνδα

Next Article

O Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος κάλεσε όλες τις Εκκλησίες να καταδικάσουν τη δίωξη της UOC