Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Ηγουμενίτσα

Share:

 

Τελέστηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, το τετραετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον κύριο Αντώνη Μπέζα που παρευρέθηκε για μία ακόμα φορά στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου και τίμησε με την παρουσία του την σημερινή ημέρα , θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που δεν έχει λείψει ποτέ από δίπλα μας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας 2019.

Ο κ . Αντώνης Μπέζας δήλωσε:

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας το 2018, όπως και ο Αριστοτέλης Γκούμας το 2010, πλήρωσε με τη ζωή του τη λαχτάρα να ζει ελεύθερος στην ίδια του την πατρίδα. Η θυσία και όχι η δήθεν αυτοκτονία του, έφερε πάλι στο προσκήνιο την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου και τον αγώνα της να παραμείνει στις πατρογονικές εστίες.

Δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκή προοπτική μια χώρα όπως η Αλβανία, όταν σε αυτήν δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου.

Δεν μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι βελτιώνονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, όταν η Αλβανία δε σέβεται τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας και τη μνήμη των παλληκαριών μας όπως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

dropolinews.gr

Previous Article

Ξεχάστηκαν τα γερμανικά χρέη προς την Ελλάδα

Next Article

Οι βάρβαροι εισβολείς ισοπεδώνουν και λεηλατούν την πολιτιστική κληρονομιά της κατεχόμενης Ελληνικής Κύπρου