Μυροβλύζει η εικόνα του Αγ. Σεργίου Ραντονέζ στο Κίεβο

Share:

Photo: prp-sergiy.kiev.ua

Ο ιερός ναός του Αγίου Σεργίου του Ραντόνεζ στο Κίεβο είχε την ευλογία ενός θαύματος της εικόνας του πολιούχου της την περασμένη εβδομάδα.

Στις 7 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Σεργίου, όταν ήταν προγραμματισμένο να γίνουν τα εγκαίνια του ιερού ναού, οι πιστοί παρατήρησαν ένα γλυκό άρωμα να αναδίδεται από την εικόνα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι. Αφού άρχισε η ολονύχτια αγρυπνία, άρχισαν να παρατηρούν σταγόνες στο πρόσωπο και τα χέρια του αγίου, αναφέρει ο ναός του Αγίου Σεργίου .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Lviv Φιλάρετος και ο πρωτοπρεσβύτερος Yaroslav Shovkenik άνοιξαν την εικονοθήκη και ο ναός αμέσως γέμισε με ένα δυνατό άρωμα παρόμοιο με αυτό των λειψάνων του Αγίου Σεργίου, του Αγίου Ιώβ του Pochaev ή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Οι άνθρωποι ήταν σε κατάσταση πνευματικής χαράς… αισθανόμενοι αυτήν τη χάρη», αναφέρθηκε.

Κατά τη διάρκεια του πολυελέου, μια σταγόνα μύρο από την εικόνα αναμειγνύονταν με το λάδι που χρησιμοποιούσαν για να χρισθούν οι πιστοί.

Photo: prp-sergiy.kiev.ua

Photo: prp-sergiy.kiev.ua

Την επόμενη μέρα ο ναός εγκαινιάσθηκε πανηγυρικά από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο. Μαζί με τον Ουκρανό προκαθήμενο χωροστάτησαν εννέα ιεράρχες.

Η ακολουθία ολοκληρώθηκε με την ιεροτελεστία της δοξολογίας του Αγίου Σεργίου ενώπιον της μυροβλύζουσας εικόνας.

orthochristian.com

Previous Article

Η ενθρόνιση του Πατριάρχη Πορφυρίου

Next Article

Προσευχηθείτε να σταματήσει η σύγκρουση των δύο ομοδόξων λαών